Görüldüğü kadar kırılgan ülke değiliz

Güncelleme Tarihi:

Görüldüğü kadar kırılgan ülke değiliz
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 01:06

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in stres senaryosunda en yoğun riske maruz kalanlar arasında Türk şirketlerinin yer aldığı açıklamasının yüzeysel değerlendirmeden kaynaklandığını söyledi.

Haberin Devamı

Şimşek “Devletin net döviz fazlası var, bankacılığın net bazda döviz açığı yok, hanehalkının 190 milyar doların üzerinde döviz fazlası var. Şimdi reel kesimin finans dışı reel sektör firmalarının 174 milyar dolarlık döviz pozisyon açığı var. Bu döviz açık pozisyonunun 18 milyar doları kısa vadeli. Ben döviz borcu olan şirketlerin döviz geliri olduğu kanısındayım ve Türkiye dışarıdan göründüğü kadar kırılgan değil” dedi.

YÜZDE 40 BELİRSİZLİĞİ KALDIRIR

Bakan Şimşek Reuters’e yaptığı açıklamada Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde partisine yüzde 40’ın üzerinde bir destek çıkması halinde bu yılki cumhurbaşkanlığı seçimine dair belirsizliklerin sınırlı kalacağını ancak seçim sonrası siyasi belirsizlik algısı azalsa da bu yılki yüzde 4’lük büyüme tahminine yönelik risklerin aşağı yönlü olduğunu söyledi. Son dönemde Türkiye’nin itibarını zedeleyen gelişmeler olduğunu kaydeden Şimşek, “Bu dışarıda kısmen etkili oldu; Türkiye son 8-9 aydır bu süreçleri yaşadı ve algı mühendisliği sonucunda dışarıda ciddi bir itibar kaybıyla karşı karşıya kaldı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!