Kılıçdaroğlu, "Oyunuzu özgürlükten yana kullanın"

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu, Oyunuzu özgürlükten yana kullanın
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 01:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin iktidarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışına kaçacağını ileri sürerek, "Ona uygun bir ülke buldum. Ömer El Beşir'in ülkesi Sudan. Sudan'a Ömer El Beşir'in yanına kaçacak" dedi.

Haberin Devamı


"HERKESİN AİLE SİGORTASI OLACAK"
CHP tarihinde ilk kez 53 kadın belediye başkan adayı olduğunu, gelecekte kadın aday sayısının daha da artacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kadının eli bir yere değerse orada temizlik kendiliğinden gelir. Siyasette de inşallah temizliği sizler yapacaksınız. Sizin başörtünüz üzerinden Başçalan siyaset yapıyordu, elinden aldım onu. İster başı açık, ister başı kapalı, tüm kadınların benim başımın üstünde yeri var. CHP iktidarında geliri olmayan veya asgari ücretin altında olan her ailenin sigortası olacak. Kadının hesabına asgari ücret üzerinden parası yatırılacak. Kadın gidecek parasını çekecek. Bu benim bu ülkeye vaadimdir. Hiçbir çocuk CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek. Namerde muhtaç olmayacak. Sosyal devletin koruması altında olacak."

Haberin Devamı


"GENÇLER OYUNUZU ÖZGÜRLÜKTEN YANA KULLANIN"
Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirirken sözü yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Siz hiç bu Başçalan'ın işsizlikten bahsettiğini duydunuz mu? Bilal oğlan dahil tüm sülalenin işi. Alın teriyle para kazanma işi değil para istifleme işi. Haram para. Bu seçimde ilk kez 2.5 milyon genç sandık başına gidecek, ilk kez oy kullanacak. Gençler bu seçimde ya özgürlükten yana rahatlıktan yana, ya diktatörden yana oy kullanacaksınız. Gençlere açıkça söylüyorum, özgürlükten yana oy kullanın. Düşünceni açıkla, gençlerin düşüncesini özgürce açıklamasının güvencesi ben olacağım. Hiç endişe etmeyin. En geç iki yıl içinde tüm üniversite öğrencileri yurtta kalacak. O yurtta, bu yurtta değil. Huzur içinde okuyacaklar."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çardak Havaalanı'na indikten sonra Çardak, Bozkurt ilçeleri ile Honaz'a bağlı Kocabaş ve Kaklık beldelerine uğrayıp vatandaşları selamladı. Kılıçdaroğlu, saat 13.00'te başlaması gereken Özay Gönlüm Meydanı'ndaki mitinge belde ziyaretleri nedeniyle bir saat gecikmeli olarak geldi. Miting öncesi yağan yağmur vatandaşların sıkıntılı anlar yaşamasına neden oldu. Bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri şemsiyeleri açarken, şemsiyesi olmayanlar gazete kağıtları ve parti bayraklarıyla yağmurdan korunmaya çalıştı. Mitinge Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Bülent Tezcan ile Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile belediye başkan adayları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!