Wilders'e tepkiler büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Wilderse tepkiler büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 17:19

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders'in, bu ülkede yaşayan Fas kökenlilere yönelik olumsuz açıklamaları toplumda tepki çekmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Nijmegen kentinde bir araya gelen çok sayıda kişi, ayrımcılığa uğradıkları gerekçesiyle Wilders'a karşı şikayette bulunmak için harekete geçti. Şikayet başvurusu yapmak isteyenler, polis karakolu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Büyük çoğunluğu Faslılardan oluşan kalabalık grubun içinde Nijmegen Belediye yönetiminin de bulunduğu belirtildi. Belediye Başkanı Hubert Bruls, daha önce yaptığı açıklamada, insanları, Wilders'ın ayrımcılık içeren sözlerine karşı şikayet etmeye davet etmişti.

Aşırı sağcı politikacı, 19 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler sırasında yaptığı açıklamada, Hollanda'da yaşayan Faslıların sayısının azalmasını istemişti.

Wilders, seçim sonuçlarıyla ilgili Lahey'de düzenlenen parti toplantısında ise üyelerine, "Hollanda'da çok mu veya az mı Faslı istiyorsunuz?" sorusunu sormuş, salondakiler bir ağızdan "Az, az" diye cevap vermişti. Wilders, bunun üzerine "Gereğini yaparız" açıklamasında bulunmuştu.

Fas toplumu konuyla ilgili yargı yoluna başvururken, Başbakan Mark Rutte'nin yanı sıra kendi partisinden isimler de Wilders'a tepki göstermişti. Aralarında milletvekillerinin de olduğu bir grup siyasetçi, Wilders'in başkanı olduğu PVV partisinden istifa etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!