Ödüller sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Ödüller sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 13:33

Balıkesir Ticaret ve Sanayi Odaları ile Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen 2014 Balıkesir Ekonomi Ödülleri töreni, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımı ile Balkonuk Center’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, istihdam oluşturup katma değer üreten, yatırım yapan, Türkiye'ye katkıda bulunan herkesi kutlayarak başladığı konuşmasında vergi yükünün artık yüksek olmadığını savunarak, ‘Son 11 yıl içerisinde birçok vergiyi ve kurumlar vergisi oranını yüzde 30'dan 27'ye düşürdük. Şirketlerin rekabet gücünü ve istihdamı arttıracak çok doğru bir adım attık. Elimizde imkan olsa istihdam üzerindeki vergiyi bir miktar daha düşürmek gerekir. En düşük yüke sahip sekizinci ülkeyiz. En yüksek vergi kurumlarda yüzde 20 iken yatırım yapılırsa bölgesel oranlarda daha düşük vergi mümkün olabilir" dedi.

Törene katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da, "Balıkesir son on yılda yaklaşık 11 milyar Türk lirası alt yapı çalışmasıyla önümüzdeki yıllarda kendinden çok fazla söz ettirecek bir il olacak. İş adamlarımıza güveniyoruz. 2023 vizyonunda Balıkesir lokomotif bir il olacak. Bugün 600 milyon lira ihracatımız var, gelecekte 7-8 milyar dolar bir ihracat bekliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

En çok ihracat yapan, vergi veren ve prim ödeyen kuruluşların ödüllendirildiği törende, Balıkesir'de 2013 yılında en yüksek gelir vergisi ödeyen, Yakup Ataş, Hikmet Ağaoğlu, İsmail Ağaoğlu, Hasan Ali Eğinlioğlu, Selim Dinçer Ünver, Celalattin Şahin, Rona Yırcalı, Yahya Kemal Gençer, İbrahim Toplar, Hasan Can Çoker ödül alırken, en yüksek kurumlar vergisi ödeyip ödül alan şirketler de şöyle sıralandı:

"Hidrojen Peroksit San.Tic. A.Ş., Yarış Kabin San ve Tic A.Ş., Yavaşcalar Av Spor Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Hicri Ercili Kimyevi Madde ve Petr.Ür.Nak.Otom.San.Ltd.Şti., Turyağ Gıda Sanayi e Ticaret Anonim Şirketi, Simtek İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şti., Yemmak Makine San. Tic. A.Ş., Karahallılar Otomotiv Tic. A.Ş., Akhisar Enerji A.Ş., Paksan Makine San. TİC. A.Ş.,"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!