Hem ateşe girmek istiyorum hem yanarım diye korkuyorum

"Nişanlımla ilişkimiz bir dargın bir barışık sürüyor. Mayısta düğünümüz var. Ancak çevremdeki herkes “ayrıl” diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum."

Haberin Devamı

Güzin Abla, ben 22 yaşında nişanlı bir genç kızım. Nişanlımla lise üçüncü sınıfta tanıştık. İlk başta ciddiye almadım onu. Ancak lise bittikten sonra iki yıllık bir ilişkimiz oldu.
Ben sevgimi o kadar aşırı belli ediyordum ki, sonunda “sen ne kadar kolay bir kızsın” deyip ayrıldı benden.
Üç ay ayrı kaldık, ben üniversiteye gittim. Sonra o bana tekrardan ulaştı, “pişmanım” dedi. Bilmiyorum nasıl oldu ama bir baktım ki barışmışız.
Askere gitti, onu bekledim. O da beni üniversitedeyken bekledi. İki yıl okudum, zaten o askerdeyken babam öğrenmişti. “Asla vermiyorum seni, olamaz” dedi.
Ne yaptım ne ettim, babama karşı geldim. Sonunda istemeye geldiler, söz kesildi, bir hafta sonra da nişan oldu. Ama nişan olduktan sonra sürekli kavga etmeye başladık. Her kavgamızda ayrılmak istedi, hep alttan aldım ve barıştım.
Ancak bir gün “dayanamıyorum, artık ayrılalım” dedim, hiç düşünmeden “tamam” dedi.
Beynimden vuruldum.
Ardından tekrar görüştük, karşımda ağladı, “Beni affet. Hatalıyım, bana güven” dedi. Dayanamadım, kabul ettim.
Ama beni o kadar kırdı ki... Mayısta düğünüm var, çevremdeki herkes “ayrıl” diyor. Ben ise ne yapacağımı bilmiyorum, kafam allak bullak. Korkuyorum ama seviyorum, hem ateşe girmek istiyorum hem yanacağım diye korkuyorum.
Rumuz: Pervaneler gibi

Şu seninki bir ayrı bir barışık, oldukça karmaşık bir beraberlikmiş kızım. Benim okurken bile başım döndü. Flört ederken bile bu kadar sık kavga etmeniz, sık sık birbirinizi kırmanız, hiç hayra alamet değil. Söz ve nişan zoraki olmuşa benziyor.
Bu genç adamın sana “sen ne kadar kolay bir kızmışsın” demesi, senin ona aşırı sevgi duyman nedeniyle eminim, her dediğine boyun eğip ona geyşa gibi davranmandan kaynaklanmış.
Bu genç adamı aşırı şımartmışsın. Ve tüm bu şekilde davranan, her emre amade genç kızlar gibi, bir dediğini iki etmeyip, gururunu ayaklar altına almandan kaynaklanan bir aşırı güven duygusu kazandırmışsın ona.
Bu yüzden de ikide bir de seni kırmaktan, çekip gitmekten, “ayrılalım” demekten hiç kaçınmıyor.
Bu böyle sürerse kızım, evlilik hayatın hiç de parlak geçmeyecek gibi. Ama eğer kendini, gururunu, kişiliğini ezdirmeyip ona eskisi gibi davranmaz, kendini saydırmayı öğrenebilirsen, o başka...

Yazarın Tüm Yazıları