O dosyada Moğolistan var

Güncelleme Tarihi:

O dosyada Moğolistan var
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 10:52

İŞADAMI Ali Kibar, dün Fatih Saraç’la yaptığı ve Sözcü Gazetesi’nden Hayri Çetinkaya’nın görüntülediği görüşmeyle ilgili olarak, “Saraç’ı 20 yıldır tanırım arayıp bir 5 dakika görüşmek istedi. Bana Moğolistan Demiryolu yapımıyla ilgili projenin raporunu sundu” dedi.

Haberin Devamı

O dosyada Moğolistan var
İstanbul’da Conrad Oteli’nde “Alo Fatih” tapeleriyle tanınan Habertürk yöneticisi Fatih Saraç’la görüntülenen işadamı Ali Kibar, görüşmenin detaylarını açıkladı.

“Artık sinirden gülüyorum” diye söze başlayan Kibar, “Güney Kore Büyükelçiliği’nde çalışan müsteşarlardan biriyle veda yemeğindeydim. Fatih Saraç arayıp ‘5 dakika görüşmemiz lazım’ dedi. Ben de otelde olduğumu ve isterse buraya gelebileceğini söyledim. Lobinin ortasında en fazla 5-6 dakika görüştük” dedi.

Ali Kibar, Sözcü Gazetesi’nde yer alan görüntülerde Saraç’ın kendisine verdiği dosyayla ilgili olarak ise şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

20 YILDIR TANIYORUM

“Saraç’ın bana verdiği dosyada ‘Moğolistan Demiryolu’ yapım projesi vardı. Bir arkadaşı Moğolistan’daki bu işi almış ve fizibilitesi yapılmış. Benim de yer almamı istedi. Tabii ki benim ne işim olur. Sonuçta ben görüşme talebini geri çeviremezdim. Bu olaylardan çok önce Fatih Saraç’ı tanıyordum. 20 küsur yıldır muhabbetimiz var. Arayıp bir 5 dakika isteyince ne yapsaydım? Artık gelişmelere üzülüyorum” dedi.

‘Keşke görüşmeseydim’ diye düşünmediğini de kaydeden Kibar, “Ben gizli kapaklı bir iş yapmıyorum ki. Sonuçta bana işle ilgili bir dosya sunuluyor. Aksi halde İstanbul’un en büyük otellerinden birinin girişinde ulu orta böyle bir görüşme yapar mıydım” yorumunu yaptı.

O dosyada Moğolistan var

ESEFLE KINAMIŞTI
Ses kayıtlarında Fatih Saraç ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmada, işadamı Ali Kibar’ın TÜRGEV’e 1 milyon lira bağış yapmak istemesi yer almıştı.

Ses kaydının yayınlanmasının ardından işadamı Ali Kibar, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında birçok sivil toplum kuruluşu ve vakfa, kuruluşundan itibaren hiç bir menfaat gözetmeksizin katkılar yaptıklarını belirterek, “Böylesine iyi niyetle yapılan farklı alanlardaki desteklerin ve katkıların kötü amaçlı algıların yaratılmasına yönelik kullanılmasını esefle kınıyorum” demişti.

Haberin Devamı

eozpeynirci@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!