One Love Festival'dan fısıltılar

Senenin en cafcaflı dönemi başlıyor. Her sene ‘bu yaz kimler gelecek’ diye tüm fısıltılara kulak kabarttığımız konser sezonu artık bir adım ötede. Yaz boyu ülkemizde sahne alacak sanatçılar, gruplar ve büyük festivallerin listeleri yavaş yavaş açıklanmaya başlıyor.

Haberin Devamı

One Love Festivaldan fısıltılar

Senelerdir festival ruhunu bize yaşatan One Love Festival, geçtiğimiz gün festivalde sahne alacak isimlerden ikisini açıkladı. Pozitif Live tarafından 13.sü düzenlenecek olan One Love Festival bu sene 14-15 Haziran’da Park Orman’da yapılacak.

Önceki gün organizasyonun açıkladığına göre bu yıl One Love Festival’i Bonomo ve Omar Souleyman’ı ağırlıyor. Özellikle ‘The North Borders’ albümüyle canlı izlemekten büyük mutluluk duyacağım Bonobo’nun festivalde sahne alacak olmasına çok sevindim. Festivalin geri kalan isimlerinin açıklanması için biraz daha beklememiz gerekecek. Şimdilik avantajlı biletleri almak isteyenler için 9 Nisan’a kadar biletler satışta diyebilirim.

Haberin Devamı

YUCK’IN SON KONSERİ

One Love Festivaldan fısıltılar

Salon İKSV konserlerini gerçekten çok seviyorum. Konser için İstanbul’a yurt dışından gelen gruplar bir yana, özellikle dinleyici kitlesi de ayrı ayrı madalya alacak müzik dinleyicilerinden oluşuyor.

Cumartesi günü 22:30’da YUCK sahneye çıkmasına 10 dakika kala, her zamanki gibi, grubun meraklısı kitle konser alanını doldurdu. İlk albümleri çıktığı sene özellikle indie müzik piyasasını kendisine hayran eden YUCK, 2013 senesinden beri devam ettikleri turnelerine İstanbul’da nokta koyan grup, 70 dakikaya yakın sahnede kaldı. Konser boyunca şarkı aralarında konuşan grubun vokali Max Bloom, özellikle Twitter yasağına karşı tepkisini de dile getirdi.

Konserin sonunda bis için sahneye geri gelen ekip, izleyecilerin ‘Suicide Policeman’ şarkısını istemesine dayanamayıp, sahne önünden de bir izleyiciyi sahneye aldı ve şarkıyı birlikte söylediler. Uzun bir turne dönemini geride bırakan Yuck, önümüzdeki haftalarda ‘Southern Skies’ EP’sini çıkartmaya hazırlanıyor.

35 YIL SONRA TEKRAR SAHNEDE

One Love Festivaldan fısıltılar

35 Yıl sonra Kate Bush sahnelere geri dönüyor. En son 2011 senesinde ’50 Words For Snow’ albümü yayınlayan İngiliz şarkıcı, bu konser serisi haberiyle geçtiğimiz hafta müzik dünyasını sevince boğdu. Ağustos ayında başlayacak ve Eylül’e kadar devam edecek olan konserlerin tek üzücü tarafı iseİngiltere’de gerçekleştirilecek olması. 28 Mart’ta satışa çıkacak olan konserin biletlerinin birkaç saat içinde tükenmesi bekleniyor, Ağustos-Eylül arası İngiltere’de olacaklar için önemle duyurulur.

Haberin Devamı

LADY GAGAG.U.Y KLİBİNİ YAYINLADI

One Love Festivaldan fısıltılar

Lady Gaga
, 2013’ün sonlarında yayınladığı ARTPOP albümünden yeni single’ı G.U.Y’ı (Girl Under You) yayınladı. Şarkının kısa film tadındaki videosu yaklaşık 8 dakika sürüyor. Klibin yönetmenliğini de üstlenen Gaga, yara almış bir melek (ya da dev bir dişi kuş olarak) rol aldığı videoda, bir tapınakta tekrardan küllerinden doğmasını anlatmaya çalışmış.

Her zamanki gibi, klip boyunca giydiği kıyafetlerden dekorlara buram buram Lady Gaga temasını yansıtan klibin sonunda bir de uzun bir jenerik yer alıyor. Klibin jeneriği akarken fonda ‘Manicure’ şarkısını da dinleten Gaga, klip için aldığı tepkilerden oldukça mutlu olduğunu belirtmiş.

Haberin Devamı

ArtRave adıyla Mayıs ayında Florida’dan yola çıkacak olan Gaga’nın turnesi Amerika, Kanada, Japonya, Avustralya derken yaz sonuna doğru Avrupa’ya kadar gelecek. Kim bilir belki bu yaz sonu İstanbul’da bir Lady Gaga konseri de biz izleriz.

‘ESKİ ŞARKI’ KLİPLENDİ

One Love Festivaldan fısıltılar

Geçtiğimiz sene Mor Ve Ötesi’nin yayınladığı, senenin en iyi albümlerinden biri olan ‘Güneşi Beklerken’den yeni bir video klip çalışması var.

Albüm çıkmadan önce grubun konserlerinde de çaldıkları ve sevenlerinin nerdeyse ezbere bildiği ‘Eski Şarkı’, grubun son video klip çalışması olarak geçtiğimiz gün yayınlandı. Yönetmenliğini Portecho’dan tanıdığımız Tan Tunçağ yaparken, senaryo ve kurgu Nada grubundan Miray Kurtuluş imzası taşıyor. Klip oldukça sade ve günümüz Türkiye’si için de oldukça manidar bir çalışma.

Haberin Devamı

Gezi döneminin getirdiği direniş havasını daha klibin ilk karesinden size hissettiren şarkı, grubun son senelerde yaptığı en güzel işlerden biri.

KARIŞIK KASET

Mart ayı sona yaklaşırken, ayın başında yayınladığım Karışık Kaset by Mart 2014 listesi de haftalar içinde eklediğim şarkılarla yenilendi. İlk listeden sonra eklediğim yeni şarkılardan oluşan listeyi bu yazıda sizlerle paylaşıyorum. Listenin tamamına bakınca Mart ayının kazananları Kylie Minogue, Skrillex ve Max Elto olduğunu düşünüyorum.

40’a yakın şarkıdan oluşan listeye ulaşmak için Spotify’dan Karışık Kaset By Mart 2014 listesini takip etmeniz yeterli.

Keyifli dinlemeler…

1)Chromeo – Jealous (I Ain’t With It)

Haberin Devamı

2)Erik Hassle – Somebody’s Party

3)Max Elto – Backyard Animals

4)Max Elto – Daniel

5)Lea Michele – Thousand Needles

6)Daft Punk – Instant Crash

7)Route 94 feat Jesse Glynne – My Love

8)J2 feat. Cameron Public – Man In The Mirror (MJ cover)

9)Young Summer –Waves That Rolled You Under

10)SOHN – Artifice

11)French Horn Rebellion feat. Haerts – Swing Into It

12)The Neighbourhood – Sweater Weather

13)Sia – Chandelier

14)Skrillex – Ease My Mind

15)Skrillex – Fire Away

16)Kylie Minogue – Sleeping With The Enemy

17)Kylie Minogue – Sexercise

18)Duke Dumont feat Jax Jones – I Got U

19)Lily Allen – Air Balloon

20)Thievery Corporation feat. Shana Halligan – Depth Of My Soul

21)Prince feat. Zooey Deschanel- FALLINLOVE2NITE

22)Elbow – New York Morning

Yazarın Tüm Yazıları