İşçi servisi iki TIR'ın arasında kaldı: 12 yaralı

Güncelleme Tarihi:

İşçi servisi iki TIRın arasında kaldı: 12 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 19:27

Zonguldak-Ereğli karayolu Ören mevkisinde Hema Kandilli Kömür İşletmelerinden çalışan maden işçilerini taşıyan Hüseyin Yıldırım yönetimindeki 67 LU 197 plakalı servise, plakası alınamayan bir tır arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle, işçi servisi önünde seyir eden Burçin Sarıca yönetimindeki 67 DK 827 plakalı tıra çarpmasının ardında savrularak yol kenarındaki istinat duvarına vurdu.

Haberin Devamı

Kazada sürücü Yıldırım ile servite bulunan maden işçileri İbrahim Gedik, Tolga Gülhan, Şaban Uludağ, Süleyman Kocaman, Recep Öcalan, Kenan Acar, Halis Uludağ, Erdal Acar, Numan Kaya, Köksal Acar ve Kadir Uğuz yaralandı. Yaralılardan 11'i olay yerine gelen ekipler tarafından hastanelere sevk edilirken, araçta sıkışan Kadir Uğuz ise vatandaşlar ve sağlık ekipleri tarafından koltuklar yerinden söküldükten sonra araçtan çıkarılabildi. Hastaneye sevk edilen Uğuz'un hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Bu arada kazayı duyan sürücü Hüseyin Yıldırım'ın oğlu Refik Yıldırım ve eşinin olay yerine geldiği ve gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Kaza nedeniyle ulaşım yaklaşık bir saat tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

Tır sürücüsü Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, yokuş aşağı inin bir tırın işçi servisini sıkıştırdığını ve arkadan çarptığını gördüğünü öne sürerek, "Çarpmanın etkisiyle işçileri taşıyan servis, yol kenarındaki su kanalına girdi çıktı. Ardından benim kullandığım araca, daha sonra da istinat duvarına çarptı. Kazaya neden olan tır kayıplara karıştı. Olayın heyecanıyla plakasını alamadık" dedi. Bu arada kazayı duyan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, hastanelerdeki maden işçilerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!