Binali Yıldırım, "İzmir'de en az 30 ilçe bizim"

Güncelleme Tarihi:

Binali Yıldırım, İzmirde en az 30 ilçe bizim
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 01:36

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, muhalefet partilerinin, “Seçimlere hile karışacak” iddialarına sert cevap verdi.

Haberin Devamı

İzmir’de seçimi kaybedeceklerini anlayan muhalefetin mazeret üretme çabası içinde olduğunu söyleyen Yıldırım, “2009 yılında seçim yüzde 56’ya yüzde 30 bittiği zaman, “AKP sandıklarda hile yapıyor’ demiyorlardı. Şimdi seçimi kaybedeceklerini anladıkları için “hile olacak ve sandıklarda oy çalınacak’ diyorlar. Kaybetmenin mazeretini ve suçlusunu da bulmak için tezgah kurmaya hazırlanıyorlar” dedi.
Halkapınar Spor Salonu’nu dolduran binlerce partiliyle bir araya gelen Yıldırım, seçim günü bir aksaklık yaşanmaması için herkesin görevini iyi öğrenmesini istedi. Yıldırım, “Öncelikle tüm sandık görevlisi arkadaşlar seçmen listesini alacaksınız ve görevli olduğunuz sandıktaki tüm seçmenleri ziyaret edeceksiniz. Onlarla bir araya geleceksiniz, sorunları ve istekleri var mı öğreneceksiniz. Seçimler demokrasi bayramıdır. Aynı zamanda sandıkta kazanılır veya kaybedilir. Yani seçimin namusu sandıktır. Seçimlerin namusuna sahip çıkın. Kendi evlerinize ve mahallede tanıdıklarınızın evlerine bu bayrakları ve posterleri mutlaka asın. Sandıkların bulunduğu okul sorumluları ve okulda bulunan tüm sandık grevlileriyle seçim öncesi bir araya gelin. Eğer biliyorsanız güçlüsünüz. Bilginin gücü seçimin kaderini belirleyecek” dedi.

Haberin Devamı

Sandıktaki oyların kayıp olmaması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “İzmir’de 10 bin 388 sandık var. Her sandıkta bir tane oyumuz çalınırsa, Beydağ’ın toplam seçmen sayısından fazla oyumuz gitti demektir. Bir oy bazen seçim kazanmak için yeter” dedi.

İzmir’de 30 ilçede de seçimi kazanacaklarını öne süren Yıldırım, “Ben seçimi kazanacağına inanmış bir ekip görüyorum. Seçim günü bütün arkadaşlar en geç sabah 06.30’da sandık başında hazır olmalıdır. Eğer geç kalırsak bilin ki sizin yerinizde bekleyen başkanları olacak ve sandıkta denetimimiz olmayacak. Bu aynı mevziyi terk eden asker gibidir. Sandığın başından ayrılmak yok. Bunların geleneğinde oyu verirsin, tasnif gizli yapılır. Tek parti döneminden kalan alışkanlık devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Muhalefet partilerinin seçimlere hile karışacağı iddialarına da sert tepki gösteren Yıldırım, “2009 yılında seçim yüzde 56’ya yüzde 30 bittiği zaman, “AKP sandıklarda hile yapıyor’ demiyorlardı. Şimdi seçimi kaybedeceklerini anladıkları için hile olacak ve sandıklarda oy çalınacak diyorlar. Kaybetmenin mazeretini ve suçlusunu da bulmak için tezgah kurmaya hazırlanıyorlar. Ayrıca sandık sonuç tutanakları çok önemli. Bunların bir örneği elimizde olacak. O sandığın tapusu ve mazbatası lazım. Bir nüsha mutlaka alacaksınız. İstedikleri kadar tezgah kursunlar ve hile yapsınlar. Bunları yaparsak fark etmez. Torbalara oy koyulduktan sonra mutlaka seçim kuruluna kadar sandık başkanıyla birlikte gidin. O torbanın seçim kuruluna teslim edildiğini görün. Evladınıza nasıl sahip çıkıyorsanız, oylara da öyle sahip çıkacağız” dedi.
Salonu dolduran binlerce partili ünlü sanatçı Kutsi ve Mustafa Ceceli’nin konseriyle keyifli anlar yaşadı. Ünlü sanatçıların şarkılarını büyük bir coşkuyla söyleyen partililer seçim yorgunluğunu attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!