Pilotu arayan gizemli kadın

Güncelleme Tarihi:

Pilotu arayan gizemli kadın
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 09:43

8 Mart’ta Malezya’dan Çin’e gitmek üzere yola çıktıktan sonra kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı uçakla ilgili önemli bir ipucuna rastlandı. Uçağın kaptan pilotu Zahari Ahmet Şah’ın uçuştan önce bir kadınla telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

MALEZYA Havayolları’na kayıp uçağın, başkent Kuala Lumpur’dan Pekin’e gitmek üzere havalandıktan sonra ortadan kaybolmasıyla ilgili gözler bir kez daha, kaptan pilot Zahari Ahmet Şah’a (53) çevrildi. Pilotun, söz konusu uçuştan birkaç saat önce kimliği bilinmeyen bir kadınla iki dakikalık bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

Polis, aramanın yapıldığı kontörlü cep telefonu hattının alındığı mağazayı tespit etmeyi başardı. Ancak yetkililere sahte bilgiler verdiği için kadının izine ulaşılamadı. Yetkililer telefon görüşmesinin uçağın kayboluşuyla ilgili ‘önemli bir ipucu’ olabileceğini söyledi. Ancak görüşmenin pilotun herhangi bir terör örgütü ile bağlantı içinde olduğuna dair ‘kesin bir kanıt’ olarak yorumlanamayacağı da belirtti.

YENİ UYDU GÖRÜNTÜLERİ

Öte yandan dün Malezya Ulaştırma Bakanlığı, Fransız uydu görüntülerinde Hint Okyanusu’nun güneyinde, kayıp uçağa ait olabilecek yüzen cisimler tespit edildiğini açıkladı. Uydu görüntülerinin Avustralya’daki koordinasyon merkezine iletildiği, ancak cisimlerin nerede tespit edildiği ya da büyüklükleri konusunda detay verilmediği kaydedildi. Çin de uydu görüntülerinde büyük bir cisim tespit edildiğini duyurmuştu. Araştırma çalışmaları devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!