"Eğer faizler düşmeseydi 442 milyar lira faiz ödeyecektik"

Güncelleme Tarihi:

Eğer faizler düşmeseydi 442 milyar lira faiz ödeyecektik
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 01:01

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan "Faiz harcamalarını indirdik. Buradan çıkan kaynakla şimdi çok güzel hizmetler veriyoruz. 11 yılda eğer faizler düşmeseydi 442 katrilyon (milyar) daha hep beraber faiz ödeyecektik" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Faiz harcamalarını indirdik. Buradan çıkan kaynakla şimdi çok güzel hizmetler veriyoruz. 11 yılda eğer faizler düşmeseydi 442 katrilyon (milyar) daha hep beraber faiz ödeyecektik" dedi.

Babacan, Etimesgut Ankaralılar Derneği tarafından AK Parti Etimesgut belediye başkan adayı Rıza Gezer için düzenlenen destek mitinginde konuştu.

Türkiye'de darbe dönemlerinin geride kaldığını ifade eden Babacan, halkın vicdan terazisine güvenilen bir anlayış olduğunu, milletin dik duracağını söyledi. 2002 yılında vatandaşın cebindeki en küçük banknotun 1 milyon lira olduğunu anımsatan Babacan, "2002 yılında enflasyon yüzde 29'du. Şimdi enflasyon yüzde 6,5'e çıktığında gazeteler hemen manşet atıyor. Tabii yüzde 29'ları unuttular" ifadesini kullandı.

Türkiye'de faiz oranlarının düşürüldüğünü anlatan Babacan, şunları belitti:

"Faiz harcamalarını indirdik. Buradan çıkan kaynakla şimdi çok güzel hizmetler veriyoruz. Bu 11 yılda sadece faizlerin düşmesinden ne kadar tasarruf sağladık? Eğer faizler düşmeseydi, yüzde 66'dan devlet faiz ödemeye devam etseydi ne kadar daha fazla faiz ödeyecekti? 11 yılda eğer faizler düşmeseydi 442 katrilyon (milyar) daha hep beraber faiz ödeyecektik."

Haberin Devamı

"YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"
Hastanelerde kuyruk sorununun bittiğini, ilaç sorununun çözüldüğünü dile getiren Babacan, yüksek faizlerin herkesin cebinden çıktığını kaydetti. Bazı kesimlerin Türkiye'yi fitne fesatla karıştırmak istediklerine işaret eden Babacan, "Bunların belki bir hesabı var ama bu hesaplardan da büyük bir hesap var" dedi.

AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldığını ifade eden Babacan, şöyle devam etti:

"İsmi AK olan bir partinin yolsuzluklara göz yumması mümkün değildir. Yolsuzlukların üzerini örtmesi mümkün değildir. Hatası olan varsa yanlışlıklar içinde olan varsa er ya da geç bunun hesabını verir. Biz bunun hesabını da sorarız ama şu son 3 aydır yaşadıklarımızın içerisinde komplo var, tuzak var. Onun arkasında başlayan fitne fesat çalışmaları var. Bunlar karşısında dikkatli olmamız lazım."

Etimesgut metro hattını hizmete açtıklarını da anımsatan Babacan, Etimesgut'a daha iyi hizmet etmek için vatandaşlardan ilçede, büyükşehirde, il genel meclisi üyeliklerinde AK Parti'ye oy vermelerini istedi.

AK Parti Etimesgut belediye başkan adayı Gezer ise Etimesgut'un nüfusunun 20 yıl içerisinde 1 milyona ulaşacağını belirterek seçilmesi halinde finans ve yetkinin sahibi olan hükümet ve büyükşehir belediyesi ile işbirliğine giderek büyük projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!