Bu yarıştan vazgeçin

Güncelleme Tarihi:

Bu yarıştan vazgeçin
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 01:35

AK Parti’den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Hürriyet EGE’ye özel açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Yeni bir siyasi partinin kurulma sinyalini mi verdiğini sorduğumuz Günay, “Ben parti kurma tartışmalarına girmek istemiyorum. Biz orada değiliz ki... Önemli olan, partiler yaşayacak mı? Partilerin yaşayacağı bir Türkiye olacak mı? Demokrasi sürecek mi? Ben zaten mevcut partilerin bölünmesine karşı çıkıyorum. İzmir’de, Manisa’da, Afyon’da farklı olabilir bu seçenekler. En güçlü seçenek neyse, demokrasinin ve hukuk devletinin devam etmesini sağlayacak seçenek neyse, yurttaşlarımız orada toplanmalı. Önce demokrasi ve hukuk devletini korumalıyız, demokrasi ve hukuk devleti yeniden korunduğu bir ortama eriştikten sonra genel seçimlerde herkes kozlarını paylaşır. Bu arada Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içindeki sağduyulu insanlar oy vermeyerek partilerine kötülük etmezler, tam tersine iyilik ederler. Çünkü iktidarı hizaya getirmek lazım. İktidarı hizayı getirmekte temiz yürekli, iyi yürekli mensuplara düşer. Eğer oyları düşerse biraz halktan hizaya bakmış olacaklar. Şu anda Türkiye raydan çıktı. Nereye gittiği belli değil. Oylarının düşmesi, ‘Sizden büyük halk var ve o halk sizi ikaz ediyor’ anlamına gelir. Türkiye’de yeniden demokrasinin yaşayacağı bir noktaya gelirsek ondan sonra bakarız, mevcut siyasi partilerden biri toplumun desteğini almışsa, biz de onu alkışlarız, destekleriz gider. Olmazsa Türkiye yeni seçenekler arar” dedi.

Haberin Devamı

‘Parçalanmayın’

Önce demokrasiyi korumak gerektiğinin altını çizen Ertuğrul Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçimde demokrasiye mi karar vereceğiz, diktatörlüğe mi yol vereceğiz? Demokratik bir hukuk devletinin özgür iradeli bireyleri mi olacağız, yoksa kişisel egemenliğe teslim mi olacağız? Ama her şeyden önce parçalanmayın. Ben İzmir’de DSP bölünmesini çok vahim buluyorum. Daha düne kadar CHP’nin belediye başkanı olan arkadaşlar şu eşikte kişisel iddialarını bırakmayı bilmiyorlarsa siyasetin onlara öğreteceği bir şey kalmamış. Kişiliklerine saygı göstererek söylüyorum ama bu arkadaşların bu seçimde bireysel yarışlarını sürdürmek fevkalade yanlış. Bu yarıştan vazgeçin. Türkiye için güzel bir yurttaşlık örneği verin. Bu seçim o seçim değil. İç yarışların eşiği değil. Biz demokrasiye destek veriyoruz. Biz bütün itirazlarımızı erteledik. Sayın Erdoğan, hem ülkeyi, hem partiyi çok tahlisiz yerlere sürüklüyor. Buna hep beraber ‘Dur’ diyeceğiz. Onun karşısındaki demokrasiye inanan en güçlü aday kimse ona oy vereceğiz. Antalya’da da, Ordu’da da, Edirne’de de, İzmir’de de biz bunu söyledik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!