Yenikapı'da büyük kalabalık

Güncelleme Tarihi:

Yenikapıda büyük kalabalık
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2014 16:05

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yenikapı Şehir Parkı'nda gerçekleştireceği "Yeniden Milli İrade Mitingi" için Sahil Yolu olarak bilinen Kennedy Caddesi, Veliefendi girişinden itibaren trafiğe kapatıldı. Deniz doldurularak yapılan miting burada yapılan ilk miting olacak.

Haberin Devamı

Yolu sadece basın mensupları ve araç kartları olan araçlar kullanabildi. Yol boyunca Türk bayrakları, Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın posterleri ile AK Parti flamaları ile süslendi. Miting için seyyar satıcılar da sabahın erken saatlerinden itibaren Yenikapı Meydanı'nda yerlerini aldılar.

Erkek ve kadın partililer Saat 10:00'dan itibaren miting alanına 50'yi aşkın x-ray cihazlarından geçip, polislerce üst araması yapıldıktan sonra içeri giriş yaptılar. Partinin İDO tarafına yerleştirilen dev platformun her iki tarafına Başbakan Erdoğan'ın üzerinde "Daima Millet Daima Hizmet" yazılı dev posterleri ve yine her iki tarafta dev ekranlar yer aldı. Alana AK Parti İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda ilçelerden özel giriş kartlı otobüsler, İDO, Marmaray ve metro ile ulaştılar.

Haberin Devamı

Meydanda mitinge katılanlar için belli bölgelerde koli koli sular yer aldı. Partililerden bazıları beklerken öğle ve ikindi namazlarını alanda kıldılar. Platformdan yapılan anonslarda YGS sınavı bitene kadar müzik yayını yapılmayacağı duyuruldu. Saat 13.00'ten itibaren parti şarkıları çalınmaya başlandı. Saat 16.30'da başlayacak olan ve yüz binlerce kişinin yer alacağı hesaplanan ve bariyerle çevrilen alan saat 15.00 itibariyle doldu. Yoğun katılım nedeniyle gelen partililerin bir bölümü bariyerlerin dışında kalan çimlere ve 5 bin selvi ağacı dikilerek adeta küçük bir koruya dönüştürülen alanlara yöneldi.

TRT ve bazı özel televizyonlar saat 14:00'ten itibaren canlı yayınlara başladı. Canlı yayınlar platformun her iki yanındaki dev ekranlara da yansıtıldı. Alanda resmi ve sivil polisler görev yaptı. Alanda kurulan çadırlarda sağlık hizmeti ve diğer sosyal hizmetler verildi.

Miting için maket helikopterle yukarıdan fotoğraf ve kamera çekimleri yapıldı. İlerleyen saatlerde Başbakan Erdoğan'ın sesinden İstiklal Marşı'nı okuduğu AK Parti'nin son reklam filmi sık sık izletildi.

Yenikapıda büyük kalabalık

Yenikapı'da deniz doldurularak yapılan miting alanı AK Parti mitingi ile hizmete girecek...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!