Bağımlı değil özgür ol

Güncelleme Tarihi:

Bağımlı değil özgür ol
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 01:35

Bayraklı Belediyesi ve spor kulübü işbirliğinde Bayraklı'da yaşayan sporcu gençlere yönelik uyuşturucu ve madde bağımlılığı konulu panel düzenlendi.

Haberin Devamı


Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü hazırlanan panel ile toplumun kanayan yarası olarak bilinen uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekti. Genç öğrencilerin yanı sıra belediye meclis üyesi adaylarının, belediye birim müdürlerinin de yer aldığı ve Bayraklı Belediyesi İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bağımlı Olma Özgür Ol" paneline Türkiye Futbol Antrenörler Derneği İzmir Şube Başkanı Doktor Şaban Acarbay, Çocuk Psikatristi Doçent Doktor Zeki Yüncü, Narkotik Şuba Müdürlü'nde görevli bağımlılık uzmanı Mustafa Yücel, Teknik Direktör; Ercan Ertemçöz, Hüseyin Hamamcı ve Yusuf Şimşek katıldı.
Bağımlılık Uzmanı Mustafa Yücel, gençliğin başta uyuşturucu, kumar, alkol ve kötü alışkanlıklardan uzak yetiştirilmesinin devletin temel görevi olduğunu belirterek, ancak bu konuda ailelerin de görev ve sorumluluğu bulunduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Zeki Yüncü ise toplumumuzda sigara, alkol, uyuşturucu ve her türlü madde bağımlılığın toplumsal düzeni bozabildiğini, özellikle toplumun en önemli yapı taşı olan gençlere zarar verdiğini belirtti. Spor ve doping konusuna değinen Ercan Ertemçöz de, "Sporun güzel yüzünü insanlara anlatmamız gerekir. Gençlerimize sporu ne kadar aşılarsak, o kadar uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak durulur" diye ifade etti. Deneyimli teknik Direktör Hüseyin Hamamcı ise, "Bizler antrenörüz. Ufacık yaşlarda futbol oynayan insanlara sahip çıkarak onları topluma kazandırarak onlara öncü olarak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bu benim adıma bir ilk çünkü bu panelde bizim işimiz sadece saha içinde değil, saha dışında da gençliğimize ve milletimize sahip çıkmak" konuştu.
Gençlerin gözde ismi Karşıyaka Spor Kulübü Teknik Direktörü Yusuf Şimşek'in de katıldığı Panel'de gençler genç teknik adama büyük destek verdi. Kötü alışkanlıklardan uzak durmanın ilk önce aile terbiyesiyle başlayacağını vurgulayan Şimşek, "Uyuşturucu ve Madde bağımlılığı tehlikeli, bunun çözümü aileleri düşündürüyor. Ben kendi çocuklarımın internet sitelerine girdiği yere kadar takip ediyorum" dedi. Yeşil sahaların, yeşil alanların, spor alanlarının yapılandırması gerektiğini ifade eden Şimşek, "İnsan spora yöneldikçe kötü alışkanlıktan uzak duruyor" dedi.
Konuşmaların ardından panel soru cevap ve teşekkür plaketleri töreniyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!