Cezaevinde bölüm birincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde bölüm birincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2014 12:08

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü Nuri Divrikli, Akdeniz Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) dönem birincisi oldu.

Haberin Devamı

Alanya Cezaevi’nin açık bölümünde bir suçtan hükümlü bulunan Nuri Divrikli, 2013 yılında Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girdi. Akdeniz Üniversitesi ALTSO MYO İkram Hizmetleri Programı’na yerleşen Nuri Divrikli, büyük bir başarı örneği sergileyerek dönem birincisi oldu. Başarısından dolayı, MYO Müdürlüğü tarafından ‘Yüksek Onur Belgesi’ verilen Divrikli, diğer hükümlü ve tutuklulara iyi örnek olduğu gerekçesiyle cezaevi müdürü Sabri Karataş tarafından da ’Başarı Belgesi’ ile ödüllendirildi.

Eğitim kurumu gibi cezaevi

Alanya cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ve Ceza İnfaz Kurumu’ndan sorumlu savcı Yaşar Özen’e eğitime verdikleri katkılardan dolayı teşekkür eden Karataş, "1 hükümlü Alanya İşletme Fakültesi’ne, 3 hükümlü ALTSO MYO’ya, 125 hükümlü ve tutuklu Açık Öğretim Lisesi’ne, 85 hükümlü ve tutuklu Açık Öğretim Ortaokulu’na, 16 hükümlü ve tutuklu Açık Öğretim Fakültesi’ne devam ediyor" dedi. Divrikli, 35 tutuklu ve hükümlünün de bugün yapılan YGS’ye girdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!