Velilerden Nevruz tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Velilerden Nevruz tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2014 11:41

Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi'nde yapılan YGS sınavı sırasında Nevruz alanına giriş yapan grupların çıkardığı gürültü nedeniyle aileler tepki gösterdi. Kazlıçeşme'deki Nevruz miting alanının yakınında bulunan okulda sınava giren öğrencilerinin aileleri yürüyüş yapan grupları sessiz olması konusunda uyardı. Bazı aileler ise gözyaşlarını tutamadı. Bunun üzerine miting görevlileri de yürüyüş yapan grupları sessiz olması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Miting alanına katılımların yoğun şekilde gerçekleştiği 10. Yıl Caddesi üzerinde bulunan okulda sınava girecek öğrencilerin yakınları büyük stres yaşadı.

Miting alanında görevli olanlar da kendi imkanlarıyla, okul önünden miting alanına geçen kalabalığa uyarılarda bulundu.

Bir vatandaşın ise üzerinde 'Sınav var' yazan bir karton kutuyu miting alanına gelen vatandaşlara gösterdiği görüldü.

YURTTAN YGS MANZARALARI

ÇOCUKLARA PAMUK DAĞITMIŞLAR

Okul önünde çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen veliler ise yetkililere adeta ateş püskürdü. Çocuklarının emeklerinin iki saatlik bir sınava bağlı olduğunu söyleyen veliler, "İnsanlar bayramlarını kutluyorlar. Onlar da haklılar. Sabahtan beri buradaki rezilliği izliyoruz. Sınavda çocuklarımız tedirgin oluyorlar. Biraz önce havai fişek patlattılar. Bunu yapan ÖSYM, ilçe milli eğitim müdürlüğünün bu okula sınavı vermemesi lazım. Bunu bile düşünemiyorlar" şeklinde konuştular.

Okul önünde bekleyen bir başka veli ise isyan ederek, "Çocuklara pamuk dağıtmışlar. Kulaklarını tıkasınlar. Çocukları buraya verenler utansın. Ortada bir tane polis yok. Polisler gelsin buradaki insanları sustursun. 155'i arıyoruz. Bilgimiz var. Hiçbir şey yapamayız diyorlar" şeklinde konuştu. - Bulut MÜLHİM - İstanbul / DHA

Haberin Devamı

Velilerden Nevruz tepkisi
KAZLIÇEŞME'DEN NOTLAR

- Polis mitingden iki gün önce Kazlıçeşme'deki miting alanının etrafını bariyerlerle çevirdi.
- Kazlıçeşme Tren İstasyonu ve Marmaray İstasyonu önüne iki giriş kapısı konuldu. Gelenleri partili görevliler karşıladı. Polisler üstlerini aradı.
- Platformun önündeki görevliler peşmerge kıyafetleri giymişti. Diğer görevlilerde sarı üzerine kırmızı yazılı yelekler vardı.
- Miting başlangıç saati 10.30 olarak açıklandı. Tertip komitesi YGS sınavı nedeniyle saat 12.00'den önce yüksek sesle müzik açılmayacağını duyurdu. Kürsüden bu yönde anonslar yapıldı ancak kalabalığın ısrarına dayanılamadı ve müzik saat 11.15'te son ses açıldı. - Seyyar satıcılar çok etken saatlerde miting alanı çevresindeydi. Çevre okullarda sınava giren öğrencilerin dikkatleri dağıldı. Öğrencilerin aileleri zaman zaman seyyar satıcılarla tartıştı.
- Platforma Abdullah Öcalan posterleri asıldı. Dev ekrana Abdullah Öcalan'ın sözleri tanıtıldı.
- Platformdaki dev afişte terör örgütü HPG'nin bayrağı vardı ve "Ya müzakere ya savaş" yazılıydı.
- Platformun iki yanındaki ekranlara PKK'lı teröristlerin fotoğrafları ve "Ya müzakere aa savaş yazısı" yansıtıldı.
- Yöresel kıyafetli kadınlar ve çocuklar Abdullah Öcalan fotoğrafları taşıdı.
- Kalabalık sık sık, "Gençlik Apo'nun fedaisidir" sloganı attı.
- Kazlıçeşme Meydanı'nı gören 16.9 Kuleleri'ne dev bir Türk bayrağı asıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!