‘İnşallah daha çok tweet atar’

Güncelleme Tarihi:

‘İnşallah daha çok tweet atar’
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 01:40

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde başarı hikayesini anlatan Chobani kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya’nın oturumuna Twitter yasağına yaptığı gönderme damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Ulukaya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Chobani’yi Twitter’dan tebrik ettiğini hatırlatarak “İnşallah daha çok tweet atar” dedi. Bunun üzerine salon kahkahalara boğuldu.Ulukaya, şirketinin 1 milyar dolara ABD’de en hızlı ulaşan start up girişimi olduğunu belirterek, “Seçim var. Herkes biraz heyecanlı. Son taşlar dökülüyor. Bence faydalı” dedi.

2014’te 2 milyar dolarlık yatırım

‘İnşallah daha çok tweet atar’

KOÇ Holding CEO’su Turgay Durak, Türkiye’nin yüzde 4,5; Avrupa’nın en az yüzde 1 büyüyeceğini öngörerek plan yaptıklarını belirtti. Durak, şunları kaydetti: “Yatırımlarda durdurmak gibi bir lüksümüz yok. Zaten son 2 yıl 6.5 milyar dolar kadar yatırım yapıldı. Bu sene de 2 milyar doların üzerinde yatırımla devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Büyümeye asıl katkıyı özel sektör yaptı

SABANCI Holding CEO’su Zafer Kurtul, “10 yılda Türkiye birçok alanda önemli gelişim gösterdi. Hükümetin bu gelişimde katkısı büyüktü. Ancak asıl katkıyı özel sektör yaptı. Türkiye’nin aynı hızla büyümesini sürdürmesi için ekonomik ve politik istikrarın sağlanması gerekir. İstikrarsız ortamdan hem zarar görüyoruz” dedi.

Artık Osmanlı sınırları dışına da çıkıyoruz

TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, “İş modelimiz paylaşımcılık üzerine kurulu. Birbirinize değer katacaksanız, ortaklık yapacaksınız. Bizim çok ortağımız var” dedi. Şener, Önce Osmanlı sınırlarını hedef aldıklarını, ABD’deki havalimanı ihalesi ile Osmanlı sınırlarının dışına çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

50 milyon doları bardak ve tabak için harcadık

THY Genel Müdürü Temel Kotil, “2003 yılında 1.5 milyar dolar olan ciromuz bu yıl 11.4 milyar dolara yükseldi” dedi. ‘Türkiye Senaryoları: Vizyonerlerin Ajansı’ konulu oturumda konuşan Kotil, “en iyi havayolu ödülü”nü aldıklarını anımsatarak, 50 milyon doları; tabakları, bardakları değiştirmek için harcadıklarını bildirdi.

Tüm patırtılara rağmen kaynak gelebiliyor

TÜRKİYE Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, “Türkiye’de ekonomik ve siyasi istikrar oldukça kaynak da olacaktır. Bugün bir sürü gürültü patırtıya rağmen hem fiyat anlamında çok rahat olabiliyoruz hem de kaynak gelebiliyor. Türkiye’nin tasarruf oranı ne yazık ki düşük. Bu oranlar hızlı büyüme için yeterli değil” dedi.

Haberin Devamı

Orta gelir tuzağına düşülmemeli

BORSA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, “10 yıl içinde kişi başına milli gelirimiz, ABD’nin kişi başına milli gelirinin yüzde 20’si seviyesine geldi. Rehavete kapılmak, tavşan-kaplumbağa hikayesindeki tavşanın hatasına düşmek mümkün. Buna ‘orta gelir tuzağı’ deniyor. Bu tuzağa tüşmemeliyiz” dedi.

Cari açık için yerli kullanımı artmalı

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu cari açığı kapatmanın yolunun yerli malından geçtiğini belirterek, “Salondakilerin yüzde 65’i yabancı marka ürün giyiyor” dedi. Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff, hangi marka otomobil kullandığını sorunca da Konukoğlu, şirkette bütün otomobillerin yerli olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!