Böyle olur Mustafa Kemal’in askerleri

Güncelleme Tarihi:

Böyle olur Mustafa Kemal’in askerleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2014 01:41

Balyoz davası sanık yakınlarından oluşan Vardiya Bizde Platformu üyeleri 78’inci kez bir araya gelerek pek çok ilde ‘Sessiz Çığlık’ eylemi yaptı.

Haberin Devamı

İstanbul, Beşiktaş Meydanı’ndaki eyleme Ergenekon davasında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali kararı’yla tahliye edilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek de katıldı. Meydana partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca ve Şişli Belediye Başkan Adayı Ümit Zileli ile birlikte gelen Perinçek, “Sesiniz yankılandı ve o barikatları yıkan gençlerimizle birlikte duvarları yıktı. Siz Türkiye’nin önündeki duvarları yıktınız. Böyle olur Mustafa Kemal’in askeri” dedi. Küçük bir trafik kazası geçirdiği için geç kaldığını yoksa göreve her zaman zamanında geleceğini belirten Perinçek, “Sesinizi hep yüreğimizde duyduk. Siz Atatürk’ün sesi oldunuz. Önümüz çok açık. Orada tek bir silah arkadaşımızı, komutanımızı, aydınımızı bırakmayacağız. Bu yakında olacak. Cumhuriyetin askeri esir tutulamaz. Tutsak olamaz. Onlara zincir vuracak kuvveti tanımıyoruz. Sevenler birbirine kavuşacak. O Türkiye’nin özlediği kucaklaşma olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Vardiya onlarda

BALYOZ davasında 13 yıl hapis cezasına çarptırılan Jandarma Binbaşı Özgür Ecevit Taşçı’nın 7 yaşındaki kızı Göksun Taşçı, Hasdal Askeri Cezaevi’nde yatan askerlerin toplu çektirdiği fotoğrafta gösterdiği babasına seslendi: “Babacığım seni çok özledim. Artık eve dön.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!