Sandığa kan bulaşmasın

Güncelleme Tarihi:

Sandığa kan bulaşmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 01:35

Yerel seçime 7 gün kalırken dün İvedik’te sanayi esnafıyla buluşan Mansur Yavaş ve ekibi, bir grubun saldırısına uğradı. Çıkan olayla ilgili CHP Ankara İl Başkanlığı yaptığı açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Melih Gökçek’in gönderdiği boksör ekibi tarafından saldırı düzenlenmiştir” denildi. Gökçek ise bu iddiaya, “Benim gönderdiğimi iddia edip, ispat etmeyenler onursuzdur” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve ekibi, dün İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplantıda saldırıya uğradı. Mansur Yavaş konuşmasına başladığı sırada bir kişi yerinden kalkarak toplantıyı provoke etmek istedi. Salondaki görevliler duruma müdahale ederek, Yavaş’ı protesto eden kişiyi salondan çıkardı. Yavaş’ın konuşma yaptığı salonun dışında toplanan bir grup da CHP’nin seçim araçlarının camını kırdı. Arbedenin, kavgaya dönüştüğü olayla ilgili Mansur Yavaş’a yakın kaynaklar, saldırıyı gerçekleştirenlerin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in koruma ekibindeki boksör ve güreşçilerin olduğunu iddia etti. Olayla ilgili ilk açıklama, Mansur Yavaş’tan geldi. Yavaş, şunları söyledi:

20 YILLIK İMPARATORLUK BİTİYOR

Haberin Devamı

“Biz buraya gelirken, salonda iki provokatörün olduğunu bize söylediler. Biz bunu bilerek geldik. Ben bunlara pabuç mu bırakacağım, bunlardan mı korkacağım. Onları buraya gönderen ağa babalarından korkmadım ki bunlardan korkacağım. Kolay değil, 20 yıllık bir imparatorluk bitiyor. Böyle şeyler olacak. Ayın 31’inden sonra inşallah temiz bir yönetim gelecek, bu defterlerin hepsi açılacak ve tek tek tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağız. Belli ki bunları öğretip göndermişler. Ben buradan onları gönderenlere rahmetli İsmet İnönü’nün sözüyle sesleniyorum: Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur.”

ÖNLEM ALMAYA VAKTİMİZ OLMADI

CHP Ankara İl Başkanlığı, Twitter’dan yaptığı açıklamada, çıkan olayda CHP’li bir gencin yaralandığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
“Bugün (dün) 12.00’de İvedik Organize Sanayii Fora İş Merkezi’nde CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mansur Yavaş’ın ve örgütümüzün İvedik Organize esnafı ile yapmış olduğu toplantıya AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Melih Gökçek’in gönderdiği boksör ekibi tarafından saldırı düzenlenmiştir. ‘Ülkücüyüz’ diyerek toplantıya katılan ama akabinde sallamalar ve silah çıkarıp toplantıya katılan esnafın, örgütümüzün, gönüllülerimizin üzerine saldıran 50-60 kişilik grup ‘En büyük başkan Melih başkan’ sloganları atarak, küfürler ederek hem insanları yaralamış hem de binaya ve araçlarımıza zarar vermiştir. Toplantıdan 5 dakika önce İl Başkanlığımıza gelen provokasyon ihbarı gerçekleşmiş ancak önlem alma fırsatı maalesef olmamıştır. Aralarında bilinci kapalı bir gencimizin de olduğu yaralıları hastaneye sevk ettik.”

Haberin Devamı

UMUT ORAN: KARAKTERSİZLİĞİN DIŞA VURUMU

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da Başkent’te yaşanan olayın ardından, “Malum çetenin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız Sayın Mansur Yavaş’a saldırısı karakterlerinin dışa vurumudur. Anketlerde CHP’nin önde olduğunu, Ankaralının ‘Yavaş Gardaşım Yavaş’ dediğini gördükçe akıllarını kaybediyorlar. Aciz siyasetine sarılıyorlar. Şiddet, tehdit, baskı, yasaklama.. Bunların medet umduğu kirli siyaset anlayışının son sığınağı. Gerçek yüzleri. Bunlarda her yol var bizde bir yol var, hakkın yolu. Bizim kimseden korkumuz yok. Bunların karanlık imparatorluğunu başlarına yıkacağız.”

KİMLİK KARTI VE CEP TELEFONU BULDUK

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ise saldırı ile ilgili CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Daha önce Mansur Yavaş’ın ekibine yönelik provakatif eylemler ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Kuşoğlu şöyle devam etti:
“Bugün tam anlattıklarımıza yönelik bir olay oldu. Mansur Bey’in konuşması sırasında bir kişi ve dışarıda bağlantılı olan kişiler ortalığı karıştırdı. Olay yerinde karmaşa sırasında cep telefonunu ve kimlik kartını düşürmüş, Gelen giden kutularında, ‘Para ayarlasınlar söyle onlara’ ‘Tamam 30 bin lira yeter mi. Yetmezse bir daha söyleyim’, ‘Oturuyorum yarın zorlu görev var’ Kimseye söyleme bozulur işimiz’ gibi ifadeler bulduk. Belediyeyle de alakalı olan bu kişilerle ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”

Haberin Devamı

TERÖR ESTİRECEKLERİNİ GÖSTERDİLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise çıkan olayla ilgili kendisine iftira atıldığını belirterek, şu yazılı açıklamayı yaptı:
“Edindiğim bilgiye göre olay, bir vatandaşın Mansur Yavaş’a ‘Davanı sattın’ demesinden kaynaklanmıştır. CHP’liler iktidara geldikleri zaman insanların terör estireceklerini İvedik Organize Sanayii’ndeki son olayla açıkça göstermişlerdir. Bir vatandaşın tepkisini bile tahammül edemeyen CHP adayı Mansur Yavaş ve yanındakiler o vatandaşı resmen komaya sokmuşlardır. Vatandaşımızın hayati tehlikesi vardır. CHP’liler resmen cinayete teşebbüs etmişlerdir. Bunun sorumlusu Mansur Yavaş ve yanındaki saldırgan CHP’lilerdir. Daha sonra vatandaşın linç edildiğini gören çevredeki vatandaşlarda linç edilen vatandaşı zar zor CHP’lilerin elinden almaya çalışmışlar, bu sırada dışarıda hazır bekleyen CHP’lilerin saldırmaları üzerine de tam bir arbede yaşanmıştır. Olayların ardından yine basın yoluyla öğrendiğim kadarıyla CHP Ankara İl Başkanlığı, ‘Melih Gökçek’in gönderdiği adamlar’ diyerek bir açıklama yapmış, bana iftira atmışlardır. Benim gönderdiğimi iddia edip, ispat etmeyenler onursuzdur. Bu olaylar Ankara halkına ibret olmalıdır. Yarın CHP, Ankara Belediyesi’ni ele geçirirse Ankara sokaklarının terörden geçilmeyeceğinin net bir göstergesidir.”
Öte yandan kendisinin korumalarının saldırı gerçekleştirdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Başkan Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!