Saygılı yarışın özlem olmaktan çıktığı yer

Haberin Devamı

BODRUM’daydık geçenlerde. Martı kaşlı Berkin Elvan’ı kaybettiğimiz gündü. Hüzün vardı, ortalık sessizdi, dışa vurulmayan ortak kararla müzik durdurulmuştu hemen yer yerde. Belediye başkan adaylarıyla görüştük. Tabii ki iddia var. Ama karşılıklı saygı ve düzeyli yarış da. Hep öyle olmalı değil mi zaten? Rakip politikacıların saygılı yarışının, özlem olmaktan çıkması gerekmez mi? Neyse... Hepsine “Kolay gelsin” diyor ve adaylara dönüyorum...

Birleştik güçlüyüz

Mehmet KOCADON (Belediye Başkanı ve CHP adayı)

* Aylar önce, daha CHP’ye geçmeden önce sohbet etmiştik. CHP’den adaylık sinyalini almıştım, çok da iddialıydı. “Kesin kazanırım” diyordu. Bu kez de öyle. 31 Mart ve sonrasını düşünüyor, konuşuyor.
* Bodrum’un huzurunu bozmadan, aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. 31 Mart sabahı ilk yapacağım iş, beldelerdeki belediyeleri gezip personellerine ‘merhaba’ demek.
* Eski düzenden tek fark, mega projelerin hepsinin bir yerde olması. Diğer her şey eskisi gibi devam edecek. Bu sayede mega projeler daha hızlı ilerleyecek. Yetkimizdeki en uzak alan 570 kilometre ötede, 152 kilometre de sahil sahil şeridi var.
* Başkanlık dönemimde gece gündüz demeden çalıştık. Ama Bodrum’un da, benim de hak etmediğimiz, acılarla dolu bir süreçtenr de geçtik.
* Bodrum’da işimiz daha bitmedi. Yarımada genelinde daha yeni başlıyor.
* Parolamız: Gelecek Bodrum’un...
* Birleştik güçlüyüz. Türkiye’nin birleştirici gücü CHP, Bodrum’un birleştirici gücü Kocadon.

Haberin Devamı

Hayatı kolaylaştırmak

Mehmet TOSUN (MHP adayı)

* Şubat başında kurulan seçim çadırına günde ortalama bin kişi geliyormuş. “Belediyeyi mahallelere getireceğiz” diyor. Çevredeki afişlere göz gezdiriyorum: “Belediyecilik insan hayatını kolaylaştırma sanatıdır”, “Biz inandık, siz de inanın”, “Çalışmak için varız.”
* Turizm sezonunu uzatmaktan başkana çare yok. Önce 6, sonra da 8 ay hedeflenmeli. Kum-deniz-güneş üçgenini aşmamız gerek.
* Herkes işini zamanında, doğru yapacak. Hizmetle yatırım arasında kalite paralelliği gerek.
* Hedefimiz: Adil, dürüst, çalışkan belediyecilik.
* 31 Mart’ta begonviller Bodrum’da açacak.
* İnşallah Cumhuriyet Bayramı’nı, Bodrum Senfoni Orkestrası’yla kutlayacağız.

Haberin Devamı


5 yıl iktidarla buluşalım

Ali Server YAZGAN (AK parti adayı)

* Rakipleri olan “İki Mehmet’le” baş edeceğine inanıyor. Ona göre, seçim heyecanı yok. Vatandaş izliyor, başını ellerinin arasına koyup genel siyaseti bekliyor. Rakiplerimizle birbirimize bir şey söyleme haddimiz yok. Herkes saygılı, ikisi de bana “abi” der.
* Öncelikle Bodrum’da 12 ay yaşayanları düşünmek gerekiyor. Çünkü dışarıdan bakıldığında herkesin tuzu kuru sanılıyor. Oysa buradakilerin yüzde 60’ı çok zor durumda.
* Bodrum marka değil. Markaları var. Halikarnas Balıkçısı, sandalet, mavi tur...Bunları parlatarak, bu değerlerle Bodrum kalkınacak.
* Bodrum akıllılık yapsın. 5 yıl iktidarla buluşsun, biz aracılık yapalım. Meseleye ideolojik bakmamak gerekir.

Yazarın Tüm Yazıları