Türk bayrağını indirmezseniz türbeyi yok ederiz

Güncelleme Tarihi:

Türk bayrağını indirmezseniz türbeyi yok ederiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2014 14:50

IŞİD, Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk bayrağının indirilmesini istedi.

Haberin Devamı

Suriye'de iç savaş devam ederken Şanlıurfa'nın Birecik sınırları yakınlarında bulunan Süleyman Şah Türbesi Irak Şam İslam Devleti örgütünün tehdidi altında.

3 GÜN SÜRE TANIDILAR

Irak Şam İslam Devleti Örgütü dün gece yayınladığı bildiride Süleyman Şah Türbesi 3 gün içinde boşaltılıp Türk bayrağı indirilmediği takdirde türbeyi yerle bir edecekleri tehdidinde bulundu.

"TÜRBEYİ YERLE BİR EDERİZ"

Örgüt sözcüsü Youtube üzerinden yayınladığı videoda "Süleyman Şah türbesinde ki Türk askerleri orayı boşaltması için 3 gün süre veriyoruz. 3 gün içinde türbeyi boşaltıp Türk bayrağını indirmedikleri takdirde türbeyi yerle bir edeceğiz." diye konuştu.

TÜRK ASKERİ TARAFINDAN KORUNUYOR

Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu ve ilk padişahı Osman Gazi'nin dedesi ve Ertuğrul Gazi'nin babası olan Süleyman Şah, yeni yurtlar aramak amacıyla boyu ile birlikte Fırat kıyısına gelir. Kayı boyu'ndan iki asker ile Caber'e gitmek için Fırat Nehri'nden geçerken boğularak vefat eder. Ölümünden sonra beraberindeki iki adamı ile Caber Kalesi'nin eteklerindeki bir kümbete gömülür. Türbe ve Caber Kalesi, Osmanlı Devleti yıkılınca Fransız Suriye Mandası sınırları içerisinde kalır. Ancak Ankara ve Lozan antlaşmalarına göre kale ve türbe Türkiye'nin toprağı sayılmıştır. 1938'de Türbe yanına Jandarma Karakolu İnşaa edilmiş. Toprağın ve Türbenin korumasını Türk askeri yapmaya başlamıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!