Balbay'a Foça'da büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Balbaya Foçada büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2014 11:13

İZMİR'in Foça İlçesi'ne gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde yereldeki başkanın belirleneceği gibi ülkenin yönetiminin de testten geçirileceğini vurguladı. Balbay"Bu kabusun bitmesini istiyorsanız oylarımızı CHP'de bileştireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Foça Belediye Başkan adayı Gökhan Demirağ'a destek vermek için dün Foça'ya geldi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'a, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu da eşlik etti. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nin önünde, vatandaşlara seslenen Balbay, "Foça'da iş bitmiştir. Oy oranımız yüzde 70'tir. Bu iktidarı değiştirmek için millete, hükümet olacak bir alternatif göstermek gerekiyor. Bu nedenle tüm diğer görüşteki vatandaşlar CHP çatısı altında birleşmelidir. 30 Mart yerel seçimleri, iki anlam taşıyor. Bir, yerelde kimi başkan görmek istiyorsunuz? İki, bu ülkenin yönetimini onaylıyor musunuz, onaylamıyor musunuz? Bu kabusun bitmesini istiyorsanız oylarımızı CHP'de bileştireceğiz. Oylarınız hükümete güvenoyu anlamını taşıyacak. Onlara bir kırmızı kart gösterin" dedi.

Haberin Devamı

HALKIN SÖZÜNÜ DİNLEYEN İKTİDAR

Daha güzel bir Türkiye, bakanların gerçekten halkın sorunlarına bakanlar olduğu bir yönetim vaat ettiklerini dile getiren Balbay, halkın telefonunun değil sözünün dinlendiği bir CHP iktidarının sözünü verdi. Balbay,"Öyle bir Başbakan var ki, 'Dünya bana vız gelir. Twitter miwitter dinlemem kapatırım, onu satarım, milyon dolarları alır kutularımı, oğluma kızıma, torunlara veririm' diyor. Birinin buna dur demesi lazım. Biz buna talibiz. İçişleri Bakanlığı artık 'Suç İşleri Bakanlığı' olmuştur. Onu tutuklayın, bunu vurun, bunu kırın. Oh ne ala. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 'Enerjide Tatlı Kıyaklar Bakanlığı' haline gelmiştir. Bu ihaleyi şuna verin, bunu ona verin. Ulaştırma Bakanlığı 'Üleştirme Bakanlığı' olmuştur. Dolarları alın, havuz yapın, medya yapın. Dışişleri Bakanlığı, 'Düş İşleri Bakanlığı' haline gelmiştir. Kurduğu hiçbir hayal tutmamıştır. Bu Bakanlar Kurulu Tayyib'e bakanlar kuruludur. Ülkeye bakanlar kurulu değildir. Bu iktidar bu ülkeyi demir parmaklıklarla ördü, biz Demirağ'larla öreceğiz. Özgürüm, ama özgürlüğüm yarımdır. Kimse bu iktidarın tutsağı olarak kalmamalı" dedi.

Mustafa Balbay, Foça'dan sonra, Yenifoça'ya geçerek, aday tanıtım toplantısına katıldı. Foça'daki Gökhan Demirağ'ın Ankara'daki Belediye Başkan Yardımcısı olacağını söyleyen Mustafa Balbay, Ankara'daki her işinde, kendisiyle beraber olacağının sözünü verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!