GeriSeyahat Bu hafta sona ermeden...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu hafta sona ermeden...

Bu hafta sona ermeden...

kullanın

Herkesin bir kulaklığı var; sizinkisi farklı olsun. Griffin Woodtones’un ahşap gövdeli kulaklıkları hem şık hem kullanışlı hem de havalı. griffintechnology.com. 275 TL.

yiyin

Mekanist’te iki yıldır üst üste ‘şehrin en iyi burgeri’ seçilen Virginia Burger Eminönü’nden sonra Nişantaşı’nda. Valikonağı Caddesi’nde açılan Virginia Agnus’ta 200 gramlık köfteyle yapılan hamburgerin fiyatı 21.75 TL. (212) 234 15 25

deneyin

Baharda buram buram çiçek bahçesi gibi kokmak için, mutlaka Balenciaga’nın yeni parfümü ‘Rosabotanica’yı deneyin. 30 mililitrelik şişesi 205 TL.

oynayın

Pinpon küçüklüğümüzün favori oyunuydu. Şimdi bir set daha oynamaya ne dersiniz?
Wild& Wolf oyun seti Beymen’de 95 TL.

alın

Artık yağmur botlarına, çizmelere veda etme zamanı. Dolabınızda bahar temizliğine en alttan başlayın. Çocukluğumuzun mottosu “İlle de kırmızı olsun” bahar modasıyla yeniden gündemde. Kırmızı bir çift iskarpin alın, tarzınıza renk gelsin. İlgi odağı olma garantisi de yanında bonus. Topmodel Barbara Palvin’in de ayağında parlayan kırmızı stilettoların benzerini Nine West’te indirimden 119 TL’ye bulabilirsiniz.


tadın

Taze nar suyu ve portakal likörü Hardal’ın narlı margaritasının temel tatları. Fiyatı 28 TL. Nişantaşı (212) 219 73 73

sürün

İşte size farklı bir ruj deneyimi. Kalem şeklinde rujları uygulamak çok kolay çünkü dudak çevresine bulaşmıyor. Üstelik
oldukça kalıcı. Sisley/ Tekin Acar’da 111 TL.

Kitap kulisi - İpek Özbey

En sevdiğim kitaplar listesinde üst sıradadır Adalet Ağaoğlu’nun kitapları. En çok da ‘Bir Düğün Gecesi’, ‘Hayır’ ve ‘Ölmeye Yatmak’ üçlemesi... Yazarın, Everest Yayınları etiketiyle yeni kitabını mayısta okurlarıyla buluşturacağını duydum. Kitabın adı ‘Dert Dinleme Uzmanı’.
‘Işık Doğudan Yükselir’, ‘Jurnal’, ‘Kırk Ambar’ ve niceleri... Edebiyatı sevip de Cemil Meriç’e ilgi duymamış olan pek azdır. Eğer ilgi duyuyorsanız İnkılap Yayınları’dan önümüzdeki ay raflarda yerini alacak bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Cemil Meriç’in Laima Hanım’a olan aşkına daha yakından tanıklık etmek istiyorsanız Mürvet Sarıyıldız’ın ‘Lamia’sını okumalısınız.
Aslı Erdoğan hayranlarına da iyi bir haberim var. Uluslararası pek çok ödülün sahibi olan yazar yeni bir öykü kitabı üzerindeki çalışmalarını bitirmek üzere. Kitap mayıs ayında çıkacak.


Bir doz sanat - Özlem Ünsal

Resim öldü mü? 19 Nisan’a kadar Kuad Galeri’de izlenebilecek olan ‘Duyumlanabilirliğin İmgeleri’ sergisinde 13 sanatçının resimleri karşımıza çıkıyor. Resimler sanatçının kişiselliğini yansıttığı kadar, dönemin ortak bilincini de gösteriyor. Herkes resmi demode buladursun, aslında hâlâ zamansız olan... Bkz: Mağara resimleri hâlâ çağdaş!
Genç koleksiyonerler hangi işleri alıyor? Elgiz Müzesi, 20 Mart’ta beş genç koleksiyonerden bir seçkiyle ziyaretçileriyle buluşuyor. Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Ebru Özdemir, Hüma Kabakçı, Mehmet Ali Bakanay, Tansa Mermerci Ekşioğlu’nun koleksiyonlarından sergi 7 Mayıs’a kadar izlenebilir.

Büyüteç

HAFTANIN PORTRESİ
“Ada ben ayrılmak istiyorum”

Tolga Karel’i daha önce havada ve karada olaylara karışırken görmüştük. Malumunuz tarihte bir uçağı, muhtelif de mekânı birbirine katmışlığı var. Bu sezonu Survivor’da geçiren kahramanımızın suda da şakası yokmuş. Karel, ‘ada’da isyan bayrağı açtı ve yüzerek karşıdaki adaya taşınmak suretiyle kendi başına yaşama kararı aldı. Neticede seyirci oylamalarında lider çıkmasıysa taşın yerinde, Karel’in de adada ağır olduğunu gösteriyor olsa gerek.
Mehmet İren

False