Twitter ile yattık Twitter ile kalktık

Güncelleme Tarihi:

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2014 00:16

Twitter Perşembe gecesi 23.30 sularında Türkiye’de erişime kapatıldı. Dört ayrı mahkeme kararıyla kapatılan sitenin yasaklanması büyük ses getirdi. ABD ve Avrupa’dan yasak kararıyla ilgili sert açıklamalar gelirken, Türkiye’de de siyasiler, ünlüler ve elbette milyonlarca Twitter kullanıcısı yasak kararına tepki gösterdi. İlginçtir ki yasak kararına karşın AK Partili siyasiler Twitter’den açıklama yapmaya devam ederken yeni internet yasasını onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yasağa karşın tweet attı ve bu kararı doğru bulmadığını kaydetti. Peki dün Twitter’da neler yaşandı? Site ne zaman açılacak? Şu an kullanıcılar siteye nasıl erişim sağlayabiliyor?

Haberin Devamı

BTK'nın site bilgileri sorgu sayfasında www.twitter.com adresi sorgulandığı zaman site hakkında alınan mahkeme kararları ile birlikte "TİB tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır" ibaresi yayınlanıyor.

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
TWITTER GECE YARISI FLAŞ BİR KARARLA KAPATILDI

Yasak kararının ardından perşembe gecesi Türkiye'de avukat arayışına giren Amerika merkezli şirket ilk etapta avukat bulmaya çalıştı. Bilişim davalarının deneyimli isimlerinden Av. Gönenç Gürkaynak konu ile ilgili bu sabah Ankara'ya gitti. Bu arada Twitter'ın kapatılmasına gerekçe gösterilen mahkeme kararlarından birinin ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın başvurusu sonrası alındığı belirlendi.

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
TWITTER'DAN FLAŞ TÜRKİYE HAMLESİ

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyareti sırasında Twitter’la ilgili de konuşan eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediye başkan Adayı Binali Yıldırım, “Türk hukukunda ne suçsa sosyal medyada da o suçtur. Bu mecra güzel olduğu kadar olumsuz yanları da var." dedi.

Haberin Devamı

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
BİNALİ YILDIRIM TWITTER ŞİKAYETİYLE İLGİLİ KONUŞTU

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Twitter'dan Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
AP BAŞKANI'NDAN BEŞ DİLDE TWITTER MESAJI

Başbakan Erdoğan'ın 'Twitter'ı mwitterın kökünü kazıyacağız' sözlerinden saatler sonra Twitter'a erişim yasağı geldi. Ancak devletin en üst makamı, Cumhurbaşkanı, yasak olmasına rağmen tweet'ler atmaya başladı. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül'ün Facebook hesabına da Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili şikayet yağdı.

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
YASAĞA RAĞMEN CUMHURBAŞKANI GÜL TWEET ATTI

Twitter’ın mahkeme kararıyla erişime engellemesine rağmen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tweet atmaya devam ediyor. Gökçek attığı bir tweet'te 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da düzenlediği mitingde 'Twitter mivittir hepsininin kökünü kazıyacağız’ açıklamasının ardından yasağa rağmen Melih Gökçek de tweet atan AK Partililerden biriydi. Gökçek attığı tweet'te "Benim DNS ayarı açık olduğu için twit atabiliyorum, muhtemelen yarın bu da kapatılır." dedi.

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
ARINÇ VE GÖKÇEK TWEET ATMAYA DEVAM EDİYOR

Twitter'a yasak kararını, yapılan son yasa değişikliği ile tüm yetkileri alınan savcılığın verdiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise, "TİB'in sitesinde yer alan bilginin aksine, Twitter yasağına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği bir karar olmadığı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
TWITTER’A YASAK KARARINI YETKİSİ ALINAN SAVCILIK VERMİŞ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da twitter yasağının "yok hükmünde" olduğunu belirterek, 12 milyon twitter kullanıcısını mağdur eden kararın "Acilen kaldırılması" için İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduklarını ve kararı verenlerle uygulayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Feyzioğlu, "Twittera erişimin engellenmesi kararı yok hükmündedir. Kararı verenler ve uygulayanlar suç işlemiştir" dedi.

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
12 MİLYON TWITTER KULLANICISINA ÇAĞRI

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Türkiye'de Twitter'ın kapatılması üzerine Türkçe bir mesaj paylaştı. Dorsey, Twitter'ın küresel hesaplarından biri olan Policy tarafından yazılan şu mesajı retweet etti:
"Avea ve Vodafone'dan 2444'e, Turkcell'den 2555'e START mesajı göndererek SMS üzerinden Twitter kullanmaya başlayabilirsiniz."

Haberin Devamı

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
TWITTER'IN KURUCUSUNDAN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitinginde, ‘Twiter mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Dış dünya şöyle der böyle der beni bağlamaz’ diye konuşmasından birkaç saat sonra Türkiye'de Twitter'a erişilememesi uluslararası medyada da geniş yer buldu.

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
TÜRKİYE'DEKİ TWITTER YASAĞI DIŞ BASINDA

Erişime kapatılan Twitter'a 14.30 itibariyle kullanıcıların bir kısmı girebilmeye başladı. Peki bu nasıl oldu? Yasak kararı kalktı mı? Bakan Fikri Işık ise yaptığı açıklamada görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
TWITTER AÇILDI MI AÇILMADI MI

Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili olarak Galatasaray Kulübü de resmi sitesinden bir açıklama yayınladı.

Twitter ile yattık Twitter ile kalktık
GALATASARAY'DAN TWITTER AÇIKLAMASI

Twitter'a Türkiye'de erişim yok. Akıllardaki soru ise şu: Dört ayrı mahkeme kararı nedeniyle yasaklanan Twitter neden tamamen kapatıldı, neden URL bazlı engelleme yoluna gidilmedi? Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Ali Köksal konuyla ilgili Hürriyet'e özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

TWITTER YASAĞINA SOSYAL MEDYA BU FOTOĞRAFLARLA TEPKİ GÖSTERDİ

TWITTER YASAĞINA SİYASİ TEPKİLER

ÜNLÜLERDEN YASAĞA TEPKİLER

İŞTE TWITTER’IN KÖKÜ – İLK TWEET’LER










Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!