Sahipsiz 'güven' afişi

Güncelleme Tarihi:

Sahipsiz güven afişi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 01:35

Bilkent Bulvarı üzerindeki billboardlara asılan ve üzerinde Başbakan Yardımcısı Babacan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ASO Başkanı Özdebir ve ATO Başkanı Bezci’nin fotoğrafı ile ‘Barış Aydın’a güveniyorum’ yazısı bulunan afişler, krize neden oldu. TOBB, ASO ve ATO, afişlerle alakalarının olmadığı açıklamasını yaptı. AK Parti’nin Çankaya adayı Barış Aydın da, afişlerin korsan olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın’ın Bilkent Bulvarı’ndaki billboardlara yapıştırılan afişleri tartışma yarattı.
Aydın’ın büyük bir fotoğrafının kullanıldığı afişlerde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’nin fotoğraflarının altında, “Barış Aydın’a Güveniyorum” yazısı yer aldı.
Ankara Hürriyet, söz konusu afişleri fotoğrafladı. Kullanılan 3 afişten ikisinde Babacan, Hisarcıklıoğlu, Özdebir ve Bezci’nin fotoğraflarının olduğu kısmın tahrip edilmiş olması dikkat çekti. ODTÜ Teknokent Kavşağı’ndaki afişte ise sadece Hisarcıklıoğlu’nun fotoğrafının tahrip edildiği görüldü. TOBB, ASO ve ATO’dan yapılan açıklamalarda, başkanların hiçbir şekilde bu afişlerle alakası olmadığı ve izinsiz olarak fotoğraflarının kullanıldığı belirtildi.

KAMPANYAMIZ DAHİLİNDE DEĞİLDİR

Haberin Devamı

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, asılan afişleri ‘korsan’ olarak nitelendirerek, şöyle konuştu:
“Afişlerin tarafımızla hiçbir ilgi ve alakası yoktur, seçim kampanyamız dahilinde olması söz konusu olamaz. Kaçak olarak asılan bu afişler kanuni değildir. Billboard firmasına da afişlerin kaldırılması için baskı yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!