Üniversite mezunu sağlık çalışanlarına yeni haklar

Güncelleme Tarihi:

Üniversite mezunu sağlık çalışanlarına yeni haklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 16:08

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının, sağlık hizmetlerine ait bir yüksek öğrenimi bitirmeleri halinde, bu bölümden mezun olmanın getirdiği mali haklardan faydalanabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, bir üst öğrenimi bitirdiği halde mali haklardan yararlanamayan on binlerce sağlık çalışanının mağduriyetinin giderildiğini belirtti. Önceki uygulamada, bir sağlık çalışanının sağlık hizmetlerine ait bir bölümü bitirdiği halde bu öğrenimin verdiği mali kazanımları elde edemediğini ifade eden Memiş, “Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili YÖK’e görüş soruyor, YÖK de kadro ve unvana göre cevap veriyordu. Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı nezdinde yaptığımız görüşmelerde bu sorunu ortadan kaldırdık” ifadesini kullandı.
Sağlık-Sen’in girişimleriyle Sağlık Bakanlığı tarafından Maliye Bakanlığı’na görüş sorulduğunu, gelen cevabi yazıda “Sağlık hizmetleriyle ilgili üst öğrenimin bitirilmesinin ibrası halinde bu kazanımların verilmesi gerektiği”nin ifade edildiğini belirten Memiş, “Sağlık çalışanları, sağlık hizmetlerine ait bir yüksek öğrenimi bitirmeleri halinde, bu bölümden mezun olmanın getirdiği mali haklardan faydalanabilecek” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı’nın yazısı

Memiş’in açıklamasına göre, Maliye Bakanlığının cevabi yazısında, uygulama birliğinin sağlanması amacıyla Bakanlar Kurulu tarafından 11.05.2006 tarihli ve 26165 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 160 Seri No’lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinin 3. Sırasında, “Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunan personelden bulundukları hizmet sınıflarına atanabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirerek, diploma veya çıkış belgelerini kurumlarına ibraz edenlere, intibak işlemlerinin yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın belgelerin kuruma ibrazını takip eden ay başından geçerli olmak üzere ita amirlerinden alınacak ödeme onayı ile cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere bitirilen aynı sınıfla ilgili mesleki üst öğrenimin karşılığı olan zam ve tazminatların ödeneceği, bunlar için ayrıca yıl içinde kontrol işleminin yapılmayacağı” şeklinde hükme yer verildiği hatırlatıldı.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş açıklamasında, Maliye Bakanlığının görüş yazısında, Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda görev yapan personelin bitirmiş oldukları üst öğrenimlerin farklı bir programda olmakla birlikte anılan sınıfa dahil kadrolara atanabilecek mesleki sağlığa ilişkin herhangi bir üst öğrenim olması halinde, bitirilen üst öğrenim için öngörülen zam ve tazminatın ödenebileceğinin mütaala edildiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!