Kurdeleyi onlar kesti

Güncelleme Tarihi:

Kurdeleyi onlar kesti
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 00:00

İstanbul Bilim Üniversitesi Down Sendromu Araştırma ve Uygulama Merkezi törenle açıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Bilim Üniversitesi, Grup Florence Nightingale Hastaneleri ve Down Sendromu Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen, Ortadoğu ve Balkanlar'ın ilk down sendromlular merkezinin açılış töreni, hastanenin konferans salonunda yapıldı. Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Gazi Alataş, down sendromlular için uygulama ve araştırma merkezi açılmasının hizmet kalitesini artıracağını belirterek, zamanın bilgi zamanı olduğunu söyledi.

Ülkedeki bilim adamlarının hem hizmet hem bilim üreteceklerini ifade eden Alataş, "Down sendromlu çocuklara bakanlıklar olarak birçok hizmet üretiyoruz. 'Bu hizmeti daha iyi nasıl üretiriz?' sorusunun cevabını, daha çok bilim insanları veriyor. Down sendromlu çocuklar için bilim adamlarımızın bu uygulama merkezinde yapacağı araştırmalar, bakanlık olarak bizim danışacağımız ve her zaman desteğini isteyeceğimiz bir merkez olacak. Merkezin sadece down sendromlulara değil, tüm topluma büyük bir hizmet üreteceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

KURDELEYİ DOWN SENDROMLU GENÇLER KESTİ

Törende konuşan İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi de şunları kaydetti:

"21 Mart, Birleşmiş Milletler'in 10 Kasım 2011 kararıyla Dünya Down Sendromu Günü olarak kabul edilir. Bu nedenle de 21 Mart, tüm dünyada Down sendromu hakkında toplumsal farkındalık yaratmak, down sendromlu bireylerin ayrımcılığa ve ön yargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkati çekmek ve çalışma imkanı ve iş sahalarının artırılması amaçlanır. Down sendromlu bireylerin beden ve ruh sağlıklarına yönelik yaşam kalitelerini yükseltmek amaçlı her türlü tetkik, tedavi ve psikososyal rehabilitasyon yapılması esasıyla İstanbul Bilim Üniversitesi senatosu önerisi ve Yükseköğretim Genel Kurulu'nun kararıyla 2 Mart 2014 tarihinde İstanbul Bilim Üniversitesi Down Sendromu Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Bu merkezde down sendromlu birey ve ailelerin toplumla birleşen bir yaşam kurabilmeleri için bireysel takip ve tedavilerin yanı sıra ulusal ve uluslar arası düzeyde bilimsel araştırma ve uygulamaya yönelik, teknolojik açıdan donanımlı AR-GE projeleri yapılarak toplumla paylaşılacak."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından, Müsteşar Yardımcısı Dr. Gazi Alataş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çiftçi, down sendromlu çocuklarla beraber kurdele keserek, merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!