Her sahipsiz hayvana bir yuva

Güncelleme Tarihi:

Her sahipsiz hayvana bir yuva
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2014 01:04

DEMOKRATİK Sol Parti (DSP)İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veteriner Hekim Selçuk Karakülçe, sokaktaki sahipsiz hayvanların sorununu, herbirine yuva bularak çözeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki kendi kliniğinde 1991 yılından bu yana veteriner hekimlik yaptığını belirten DSP Büyükşehir Adayı Selçuk Karakülçe, "Biz veterinerler hayvan ve insan hakkını ayırmıyoruz. Hayvan hakları ve sevgisi konusunda toplumda ciddi bir bilgi eksikliği var. Öncelikle yapacağımız işlerin başında, bilgi eksikliğini, yanlış bilgilerle donanmış bilgi kirliliğini temize çıkarmak olacak. Hayvanlara dokunup, sevmekten korkanlar var. Temel sebep hayvanlardan hastalık buluşacak endişesi" dedi.

Karakülçe, seçilmesi halinde hayvansever dernekleri ile görüş alışverişi yaparak, birlikte projeler üreteceklerini dile getirdi. Göreve gelmeleri halinde Veteriner Hekimler Odası ve Ziraat Mühendisleri Adası ile bir protokol imzalayıp, İzmir'de Türkiye'nin en kapsamlı hayvan hareketini başlatacaklarını söyleyerek, "Okullara girip hayvan sevgisi konusunda eğitim çalışmalarına başlayacağız. Belediye olarak mahalle muhtarları ile bu konuda toplantılar düzenleyeceğiz. Türkiye'nin en sağlıklı en büyük hayvan yuvasını yapacağız. Evlerde yaban hayvanlarının beslenmesine karşı olacağız. Belediyelerdeki veteriner hekim sayılarını artıracağız. En az 10 veterinerlik kadrosu açacağız" dedi.

Haberin Devamı

Karakülçe, sokaktaki sahipsiz hayvanların sorununu, herbirine yuva bularak çözeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!