Savcı Öz'den ilginç tweet

Güncelleme Tarihi:

Savcı Özden ilginç tweet
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 11:44

17 Aralık operasyonundan sonra Bolu'ya düz savcı olarak atanan eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz de Twitter yasağını Twitter'dan eleştirdi.

Haberin Devamı

Zekeriya Öz, Twitter'da şunları yazdı:
MODA HABERLERI
Yeni moda
DNS dansı
VPN şansı
Kazı kazı
belki kazanırsın

Savcı Özden ilginç tweet

TWITTER YASAĞINI ELEŞTİRDİ AMA...

İnternet yasakları Türkiye'de Ergenekon davası sürecinde de konu olmuştu.
Dava sürecinde basılmadan el konulan Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" adlı kitabı internette yayınlanmış, dönemin Ergenekon savcıları da bu konuda inceleme başlatmıştı.
Birkaç saat içinde yaklaşık 100 bin kişinin, savcılık tarafından "suç delili" olarak el konulan kitabı indirmesi dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali konuyla ilgili inceleme başlatmıştı.
Ancak gelen tepkiler üzerine Savcılık bir açıklama yaparak, internet üzerinden kitabı indirenler için "şu an bir incelemenin söz konusu değildir" açıklaması yapmıştı.

Haberin Devamı

BASILMAMIŞ KİTABI, BİLGİSAYARDAN SİLDİRMİŞLERDİ

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Ahmet Şık'ın basılmamış, yazım aşamasındaki "İmamın ordusu" adlı kitabını, "örgütsel doküman" olduğu gerekçesiyle bulunduğu belirlenen bilgisayarlardan mahkeme kararıyla sildirmişti.
O dönem soruşturmayı yürüten Zekeriya Öz’ün talebi üzerine İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi üye hâkimi Mehmet Karababa, 23 Mart 2011’de, “basılmadığı için henüz kitap niteliğini kazanmadığı, örgütsel doküman olduğu, örgütün amacına hizmet etmek ve propagandasını yapmaya yönelik hazırlandığı” gerekçesiyle kitabın taslağına el koyma kararı vermişti.

"KİTABIN İÇERİĞİNİ SİLMEYEN, ÖRGÜTE YATAKLIK YAPIYOR..."

Bu kararın ardından Zekeriya Öz, polise verdiği talimatta kitabın kopyalarının teslim edilmesini, etmeyenler hakkında örgüte yardım yataklıktan işlem yapılacağını belirtmişti. Öz’ün talimatı üzerine kitabı basacak olan İthaki Yayınevi’nde ve Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu’nun Radikal Gazetesi’ndeki bilgisayarında arama yapılmış, kitabın kopyaları silinmişti. Şık’ın eşi ve avukatlarına da tebligat gönderilerek kitabın kopyalarını teslim etmeleri istenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!