Twitter'a yasak kararını, yetkisi alınan savcılık vermiş

Güncelleme Tarihi:

Twittera yasak kararını, yetkisi alınan savcılık vermiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 11:12

Twitter'a yasak kararını, yapılan son yasa değişikliği ile tüm yetkileri alınan savcılığın verdiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise, "TİB'in sitesinde yer alan bilginin aksine, Twitter yasağına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği bir karar olmadığı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Twitter'a erişimin yasaklanmasına ilişkin kararı, TMK'nın 10. maddesi ile görevli olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı verdi.

Twittera yasak kararını, yetkisi alınan savcılık vermiş
Oysa TBMM'den geçen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de onayladığı, Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıran 22 maddelik yasa değişikliği 6 Mart'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

BAROLAR BİRLİĞİ DE "YOK HÜKMÜNDE" DEDİ

Nitekim, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da yaptığı açıklamada, "TMK 10. maddesi ile görevli olup, söz konusu maddenin yürürlükten kaldırılmasıyla birlikte, dosya devri dışında hiçbir işlem yapma yetkisi bulunmayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitelerine erişimin engellenmesine ilişkin kararı yok hükmündedir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Twittera yasak kararını, yetkisi alınan savcılık vermiş
İNTERNET ENGELLENEMEZ DEMİŞTİ

Twittera yasak kararını, yetkisi alınan savcılık vermiş
TWITTER GECE YARISI KAPATILDI

YETKİSİ ALINAN MAHKEMENİN KARARI "YOK HÜKMÜNDE" SAYILMIŞTI

6 Mart'ta resmen yürürlüğe giren yasa değişikliği ile, yetkisi alınan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Mart günü Ergenekon Davası sanıklarının tahliye taleplerini reddetmişti. Ancak mahkemenin bu kararı, "yetkisinin kanun değişikliği ile alınmış olması nedeniyle", yok hükmünde sayılmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını açıklamasının hemen ardından yaptığı açıklamada şöyle demişti:
"TMK 10 ve CMK 250'ye göre görevli özel mahkemeler yasayla kaldırılmıştır. Kaldırılan mahkemeler yargılama yapamaz/herhangi bir karar veremez. İstanbul 13. ACM'si diye bir mahkeme yoktur. Olmayan mahkemenin varmış gibi karar vermesi, anayasa ve yasayı yok saymaktır."

Twittera yasak kararını, yetkisi alınan savcılık vermiş
HÂKİM, SAVCI VE AVUKATLARDAN "TWİTTER" TEPKİSİ

VE SAVCILIK DA YALANLADI: İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI: BİZ YASAK KARARI VERMEDİK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, TİB'in sitesinde yer alan bilginin aksine, Twitter yasağına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği bir karar olmadığını açıkladı. Başsavcı Salihoğlu, "Bizim verdiğimiz bir karar yok. İdari bir karardır. Biz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olarak böyle bir karar vermedik” dedi.

O AVUKAT: BİZ KAPANMASINI İSTEMEDİK

Twitter’ın kapatılmasına gerekçe olarak gösterilen davalarla ilgili Samsunlu vatandaşın avukatı Adnan Aydın, “Twitter’ın kapatılması gibi bir talebimiz olmadı. Müvekkilimle özel husumeti olan bir kişi, müvekkilimin adını kullanarak çeşitli sosyal medyada hesaplar oluşturmuş ve bu hesaplara başka yerlerden temin ettiği uygunsuz müstehcen fotoğraflar yüklemiş. Biz de bu sayfaların erişimin engellenmesi için dava açtık. mahkeme sayfalara erişilmemesine karar verdi. Ancak buna dayanarak twitter ulaşımı tamamen engellenmiş, bizimle doğrudan bir ilişkisi yoktur” dedi. - DHA

Twittera yasak kararını, yetkisi alınan savcılık vermiş
TWİTTER GECE YARISI KAPATILDI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!