İş dünyasından ilk tepkiler

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasından ilk tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 09:22

Twitter'ın kapatılmasının ardından iş dünyasından da tepkiler gelmeye başladı. Kimileri tepkilerini Twitter üzerinden duyururken, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ise yazılı açıklama yapan ilk kurum oldu.

Haberin Devamı

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Türkiye'de twitter uygulamasının kapatılmasının, hem ulusal düzeyde anayasal haklar bağlamında; hem de küresel dünya gerçekleri bağlamında kabul edilmesinin olanaksız olduğunu belirterek uygulamaya karşı çıktı.

"Twitter, facebook gibi popüler sosyal mecraların dışında mıvitır diye bir uygulama başlarsa o da dahil olmak üzere, herhangi bir yasağın ve ifade özgürlüğünün önüne koyulacak her engelin karşısında olduğumuzu hatırlatmak isterim. Biz parti kapatmalara da karşı olduk... Geçmişte protesto hakkını kullanan gençlerimize, bütün protestolarında hukuk zemininde mücadele etmelerini, sabır ve tahammül göstermelerini tavsiye etmiştik; bugün bu tavsiyemizi, hükümetimiz için de üzülerek yineliyoruz. Ifade özgürlüğünü kısıtlama hukuk dışı olduğu gibi akıl ve mantık dışıdır da.... Nasıl kimse iletişim özgürlüğünü kötüye kullanarak başkalarına zarar verme hakkına sahip değil ise, hiç bir siyasi otorite de yetkilerini kullanarak yasaklamacı,dayatmacı olarak iletişim hakkını engelleme hakkında sahip değildir."

Haberin Devamı

TWİTTER'DAN TEPKİLER

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyoncuları İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi 'Mobil twitter'a girebilmek için GooglePlay ya da Apple Store'dan Hotspot Shield programını indiriniz" deyip ekran görüntüsünü paylaştı.

Densa Holdinge Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı Sabancı ise "Gene karanlık bir sabaha uyandık... Günaydın Türkiye..." derken ardından da "Yasakken daha bir tatlı oluyor" twitini paylaştı.

Markafoni'nin ortaklarından Sina Afra, "Twitter'ın engellenmesi özgürlüğün engellenmesi. 1960'ta ordu nasıl radyo istasyonuna el koyuyordu, işte aynısı. Bugünün demokrasi kavgası kavgası hukusal olduğu kadar teknolojik, o yüzden boş vermemek lazım" dedi.

Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, "Olay twitter'ı kapatma aşamasına geldiyse yaklaşan seçimlerin şaibesiz olma ihtimali yok. Çok acayip bir tape veya video düşecek olmalı" twitini paylaştı.

Krea CEO’su Hakan Kodal : Ali Babacan'ı dinlerken.. Tüm salon Twitter'a erişebilmek adına VPN ayarlarını yapıyor!!!

Haberin Devamı

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YASAK DEĞİL

Öte yandan Eczacıbaşı Holding CEO’su Erdal Karamercan da yasakla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Twitter yasağının bir yol kazası olduğunu düşünüyorum. Bunun kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum. Açıkçası toptan yasağı ben de beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Globalleşen iletişim kanallarının açık olduğu bir dünyada bunun sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum. Bu yasağın uzun sürmesini düşünemiyorum. O yüden Youtube yasağı kadar uzun sürmesi durumunda şirket olarak yasağa karşı planımız da yok."

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, mahkemenin Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli kararına operatörlerin uyduğunu belirterek, "Türkiye'nin kanunlarına uymak zorundayız" dedi. Operatörler aracılığıyla SMS üzerinden Twitter'a ulaşılıp ulaşılmadığına ilişkin bir soru üzerine Ciliv, "Twitter başka bir şey SMS başka bir şey. İkisi başka ortamlar, değişik teknolojiler. Bence Twitter, açıklamasında karşılaştıkları zor duruma çözüm bulmaya çalışıyor. Ama SMS başka bir şey, Twitter başka bir şey" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Twitter'a erişim engelinin operatörlerin data satış rakamlarını etkileyip etkileyemeyeceğine yönelik soru üzerine ise Ciliv, bu sorunların kısa sürede aşılmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Ayrıntılar geliyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!