Define arayan 2 kişi göçük altında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Define arayan 2 kişi göçük altında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 08:28

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören Köyü'nde define ararken 3 kişi göçük altında kaldı. Bir kişi yaralı olarak kurtarılırken, aranan iki kişinin üniversite öğrencisi kardeşler olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Burunören Köyü'ndeki bir tepede define aradıkları öne sürülen 3 kişi yaklaşık 30 metre uzunluğunda tünel kazdı. Bu sırada tünelin çökmesi sonucu 3 kişi göçük altında kaldı. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri göçük altında kalan bir Emre Koç'u yaralı kurtararak, Sarıoğlan Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Göçük altında kalanların Niğde ve Ardahan üniversitelerinde okuyan Muhittin Sevalkalaycı (24) ile kardeşi Ramazan Sevalkalaycı (22) oldukları belirlendi. Ekiplerin, üniversite öğrencisi iki kardeşi kurtarma çalışmaları sürüyor. Öte yandan kazılan tünelin 2-3 aylık bir çalışma sonucu açılabileceği bildirildi.

35 METRE TÜNEL KAZMIŞLAR

Kayseri Valisi Orhan Düzgün Sarıoğlan ilçesi Burunören köyü Üçtepeler mevkiinde yaşanan göçük ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Vali Orhan Düzgün, Sarıoğlan İlçesi’nde kaçak kazı yapan üç gençten kardeş olan ikisi için halen arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yaklaşık 35 metre tünel kazıldığını ifade eden Düzgün, "Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın incelemeleri devam ediyor. Ancak iki öğrenciye şu ana kadar ulaşılamadı. Ulaşılamamasının sebebi de geniş başlayan tünel, giderek daralıyor ve sürünerek oraya ulaşmak gerekiyor.

İçeriden de yoğun miktarda zehirli gaz geliyor. Afet kurtarma ekibindeki arkadaşlarımız ve jandarma sabah 06.00’ya doğru olay yerine ulaştılar. Zaten haberin bize ulaşması sabah 05.30 gibiydi. Burası karayolunun ulaşamadığı, yürüyerek gidilen bir bölge. Değişik çevredeki kepçe ve araçlarla da tünelin altında bulunan kaçak kazı yapılan yerdeki iki kişiye ulaşılmaya çalışılıyor. Bunların ikisi de kardeş. Birisi 22, diğeri de 24 yaşında. Diğer üçüncü olayı haber veren de aynı yaşlarda. Üçü de üniversite öğrencisi. Adli soruşturma sonunda buraya daha önce gelip gelmedikleri ve daha önce kaçak kazı faaliyetinde bulunup bulunmadıkları netlik kazanacak. Bir an önce o iki gencimizi de sağlıklı şekilde kurtarmak istiyoruz. Gazdan zehirlenmiş olabilirler. O yüzden sağlık ekiplerimiz ve yetkililerimiz 7- 8 saattir olay yerindeler" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!