Berkin tweet’i atan müdür istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Berkin tweet’i atan müdür istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 04:08

TUNCELİ’ye 10 Kasım 2001’de Emniyet Müdürü olarak atanan Hayati Yılmaz, dün görevinden istifa etti. Yılmaz, “Tamamen kendi irademle istifa etmeyi uygun gördüm” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde de kısa süreli görev yapan Yılmaz, Tansu Çiller’in başbakanlığı döneminde Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’nde Yakın Koruma Amiri olarak çalışmıştı. Yılmaz döneminde Tunceli Emniyet Müdürlüğü, ilde görevli polislerin Alevi kültürünü yakında tanımaları ve geleneklerini öğrenmeleri amacıyla Muharrem ayı boyunca cemevine gitmeleri ve dedeler ile sohbet etmesi için çalışma başlatmıştı.
Yılmaz, Berkin Elvan’ın ölümünün ardından Tunceli Emniyet Müdürlüğü Twitter hesabından “Ülkemin başı sağ olsun rahat uyu kısa ömür. Söylesek gidenleri geri getirmez ama dilimiz, bizler de anne babayız, bizim de yandı ciğerimiz, Berkin Elvan ölümsüzdür, hoşçakal Berkinim” diye yazmıştı. Berkin Elvan’ın ölümünü protesto sırasında Tunceli’de polis memuru Ahmet Küçüktağ’ın şehit olmasının ardından Yılmaz, yine tweet atarak “Bir yiğit vatan evladını daha kalbimize gömdük. O, insanımızı rahat bırakmayan öfkeye karşı mücadele vermekteydi dün akşam. Bu öfkenin sebepleri ile mücadele etme ödevini de bizim omuzlarımıza bıraktı. Evet, bir kavga vereceğiz, ancak öfkelilere karşı değil. Öfkenin sebeplerine karşı olacak bu kavga’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!