Hediye bahane reklam şahane

Güncelleme Tarihi:

Hediye bahane reklam şahane
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 01:05

Sosyal medyada yüzbinlerce takipçisi olan ünlülere markalardan adeta hediye yağıyor. Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’da aktif olan ünlüler, hediyelerin fotoğraflarını ve gönderenlerin hesabını takipçileriyle paylaşarak markaların reklamını yapıyor.

Haberin Devamı

FOTOĞRAF paylaşım uygulaması Instagram’da ünlülerin takipçileri hızla artarken, bu durum bir çok markaya yeni pazarlama alanı yarattı. Aksesuardan ayakkabıya, ev eşyasından pastaya, çiçekten çocuk ürünlerine kadar bir çok farklı alanda faaliyet gösteren markalar ünlüleri adeta hediye yağmuruna tutuyor. Instagram’da binlerce takipçisi bulunan ünlüler de bu hediyelerin fotoğraflarını ve gönderen kişi veya firmanın hesabını paylaşarak markalara destek veriyor. En çok hediyeyi alan ünlülerin başında Demet Akalın, Buse Terim, Özlem Yıldız, Özge Ulusoy, Gizem Hatipoğlu ve Esra Erol geliyor.

ÇOCUK GİYİMİ ÖNDE

Geçtiğimiz günlerde anne olan Demet Akalın’a gelen hediyeler arasında ağırlıklı olarak çocuk ürünleri yer alıyor. Instagram’da 461 bin takipçisi olan Demet Akalın, bir çok hediye fotoğrafını 3.5 milyon takipçisi olduğu Twitter hesabından da paylaşıyor. Instagram’da 179 bin takipçisi bulunan oyuncu Pınar Altuğ Atacan da daha çok çocuk giyim markalarından hediye alıyor. Son dönemlerde ünlülere giden hediyelerin başında ise tasarım harikası pastalar da bulunuyor. Özellikle çocuklu ünlülerin peşinde olan bu pasta üreticileri ünlülerin ve çocuklarının özel günlerini takip ediyorlar.

Haberin Devamı

KOZMETİK SEKTÖRÜ

Buse Terim, Gizem Hatipoğlu, Burcu Esmersoy ve Özge Ulusoy ise daha çok tasarım markalarının dikkatini çeken isimler oluyor. Aksesuar ve giyim markalarının ilgi odağında olan ünlüler, sosyal medya hesaplarından hemen hemen her gün bir hediye fotoğrafı paylaşıyor. Ünlülere ayrıca kozmetik sektöründe faaliyet gösteren markalar da sürekli hediye gönderiyor. Makyaj malzemelerinden, kişisel bakım setlerine kadar bir çok farklı ürünü paketleyip ünlülerin evine gönderen markalar böylece internet üzerinden yaptıkları satış rakamlarını arttırmaya çalışıyorlar.

Teşekkür amaçlı

HAYRANLARININ ve markaların hediye yağmuruna tuttuğu ünlü sanatçı Demet Akalın, “Fotoğrafları sosyal medya hesabımızdan teşekkür amaçlı paylaşıyoruz. Onlara bir katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Ancak kesinlikle karşılığında reklam ücreti alma gibi bir durum söz konusu olamaz. Özellikle Hira’nın doğumundan sonra çok fazla hediye gelmeye başladı. Bende hayranlarıma teşekkür etmek için böyle bir yol izliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Restoran, kafe, bar, kuaför ve spor salonu

ÜNLÜ isimler hediyelerin yanı sıra bir çok farklı alanda paylaştıkları fotoğraflarla da dikkat çekiyorlar. Özellikle Eda Taşpınar daha çok spor salonunun reklamını yapıyor. Özlem Yıldız ve Didem Soydan gibi isimler ise gittikleri kuaför salonlarından fotoğraflar paylaşıyorlar. Bunun yanı sıra bir çok restoran ve kafede aynı çalışmalarla tanıtım faaliyetlerini hızlandırıyor. Ünlüler gittikleri restoranlardan seçtikleri yemeklerin fotoğraflarını paylaşarak adeta müşteri çekmeye çalışıyorlar.

Demet Akalın
Instagram 461 bin
Twitter 3.5 milyon

Buse Terim
Instagram 354 bin
Twitter 451 bin

Özlem Yıldız
Instagram 140 bin
Twitter 246 bin

Haberin Devamı

Özge Ulusoy
Instagram 124 bin
Twitter 758 bin

Gizem Hatipoğlu
Instagram 126 bin
Twitter 51 bin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!