Etimesgut'ta sandığın galibini ‘yeni’ler belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Etimesgutta sandığın galibini ‘yeni’ler belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2014 01:03

Etimesgut’ta 30 Mart seçiminin kaderini, geçen seçimlerden itibaren ilçeye dahil olan 113 bin yeni seçmenin belirleyeceği belirtiliyor. Etimesgutlular, seçim yarışını mevcut başkan ve MHP adayı Enver Demirel ile AK Parti adayı Rıza Gezer arasında geçeceği yorumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in Başkent ilçelerinde sokak sokak, cadde cadde gezerek yerel seçim nabzını yokladığı yazı dizisi tüm hızıyla devam ediyor. Altındağ ile başladığımız daha sonrasında Sincan, Mamak ve Gölbaşı’yla süren seçim maratonunda sırayı Etimesgut alıyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında Atatürk’ün büyük özen gösterdiği ve birçok eser bırakarak adını bizzat verdiği Etimesgut ilçesi, 9 gün sonra belediye başkanını seçmek için sandık başına gidecek. 469 bin 626 nüfusu olan ilçede resmi rakamlara göre 326 bin 867 seçmenin oy kullanması bekleniyor.

SINIRLARI DA GENİŞLEDİ

Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilçeleri arasında yer alan Etimesgut’ta, sandık başına gidecek olan seçmen sayısına 2009’daki yerel seçimlere göre 113 bin kişi daha eklendi. Etimesgut, Büyükşehir Yasası’nın ardından ilçeye katılan mahallelerle birlikte yüzölçümü olarak da bir hayli genişledi. İlçedeki seçim yarışının galibini, sandığa gidecek olan 113 bin yeni Etimesgutlunun belirleyeceğini dile getiriliyor. 1999 ve 2009’daki yerel seçimlerde ipi göğüsleyerek başkan olan MHP’li Enver Demirel, belediye başkanlığı koltuğuna yeniden talip oldu. Üçüncü kez başkan olmak için yarışan Demirel, hem Etimesgut’ta tanındığı, hem de mevcut başkan olmanın verdiği avantaj sayesinde ilçede favori olarak gösteriliyor. AK Parti ilçede Rıza Gezer ismiyle Enver Demirel’in en kuvvetli rakibi olarak öne çıkarken, CHP’nin adayı Mehmet Yula ise ilçenin bazı bölgelerinde Büyükşehir için favori olarak gösterilen Mansur Yavaş’ın rüzgarıyla beraber yarışta ‘ben de varım’ diyor. 2009 yılındaki yerel seçimlerde MHP’nin, en yakın rakibi AK Parti’den bin 527 oy farkla zafer kazandığı ilçede sandık yarışının büyük bir çekişme içinde geçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

MÜCADELE BAŞA BAŞ İLERLİYOR

Etimesgut’taki seçim gezimize ilçe merkeziyle başlıyoruz. Caddelerde dolaşmadan önce 30 Ağustos Mahallesi’nde bir kıraathaneye giriyoruz. Röportaj yapmak için kıraathane sahibinden izin istediğimizde oldukça sıcak ve olumlu bir şekilde verdiği, “Burası demokratik bir memleket, istediğiniz gibi röportaj yapabilirsiniz” cevabının ardından masalara oturuyoruz. İlçe belediye başkanının çalıştığını belirten Erkan Esirgence, “Oyu sandığa gidince vereceğiz şu an bilmiyorum” diyor. Ancak genel siyasetteki gerginlikten herkesin bıktığını da sözlerine ekliyor. “Millet bıktı, ikiyüzlülük aldı başını gidiyor” diyen Esirgence’ye masadakilerden de katılanlar oluyor. AK Parti adayı Rıza Gezer’in iktidarın gücüne güvenerek, Enver Demirel’in ise mevcut başkan olma vasfına güvenerek yarışa girdiğini söyleyen Esirgence, “Seçim yarışı at başı gider, 3’ü de çekişir” değerlendirmesinde bulunuyor. Sonraki adresimiz ise elektronik eşya dükkanı oluyor. İlçede AK Parti ile MHP’nin çekişeceğini ifade eden Hüseyin Kaya, “Demirel dürüst bir adam, ilçede seviliyor. Büyükşehir’de de Gökçek’in kazanacağını düşünüyorum, açıkladığı projeler bölge esnafını da cezbediyor” diyor.

Haberin Devamı

DEMİREL İLÇEDE SEVİLİYOR

Merkezden ayrılarak Elvankent’e doğru yola koyuluyoruz. Atakent Mahallesi’nde Milli Piyango bileti satan Süleyman Nacar’la selamlaşıp yerel seçim havasını bir de ona soruyoruz. Nacar, CHP’nin kazanmasını istediğini fakat MHP ile başa baş yarışacağını aktarıyor. Üstünde durduğumuz kaldırımları işaret ederek, “Eskiden bu yolda yürüyemiyorduk, yatırımlar seçim yaklaşınca yapılıyor” diye konuşuyor. Büyükşehir’de Mansur Yavaş’ı favori olarak gösteren Nacar, “Gökçek kaybeder. Etimesgut’ta Demirel’in sevildiği dillendiriliyor, başkan olma avantajı da var. Seçimler at başı gidecek” diyor.

MERKEZ YETİM BIRAKILDI

Elvankent’ten çıktıktan sonra rotamızı Eryaman’a çeviriyoruz. Bölgenin merkezi konumundaki Göksu Parkı’nda karşılaştığımız Kazım Seven ile seçim sohbetimiz başlıyor. Seven, Enver Demirel’in görev süresi boyunca güzel çalıştığını söyleyerek, “Belediye işleri çabuk yürüyor. AK Parti’nin pek bir oy alacağını zannetmiyorum çünkü adayı tanınmıyor. Seçim çekişmeli geçer ama MHP kazanır. Büyükşehir’de de Melih Gökçek siler süpürür, sistemi oturtmuş” değerlendirmesi yapıyor. İsmini vermek istemeyen bir seyyar satıcı ise, “İlçe belediyesi merkezde çalışmıyor. İlçe merkezi yetim bırakıldı, üvey evlat muamelesi var. Kim gelirse gelsin bu değişmeyecek” diyor.

Haberin Devamı

ADAYLAR NE DİYOR

GÜÇLÜ BİR YAPI KURDUK

MHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel, Etimesgut halkıyla güçlü bir yapı kurduklarını söyleyerek, şöyle konuştu:
“Bu yapı hizmete döndü. Etimesgut halkı da yaptığımız hizmetlerden çok ciddi bir biçimde memnuniyetlerini ifade ediyor. Şu anda Etimesgut çağdaş bir ilçe haline dönüştü. ‘Üçlü olsun güçlü olsun’ diyerek başa gelip, milletin kaynaklarını hoyratça yok edenleri vatandaş bir daha aynı anlayışla iş başına getireceğini söylüyorsa, gerçekten bu arkadaşlara hayret etmemek içten bile değil.”

ETİPARK’I TAMAMLAYACAĞIZ

AK Parti Etimesgut Belediye Başkan Adayı Rıza Gezer, Etimesgut’un Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilçelerinden birisi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
“Eskişehir Yolu aksında yer alan 5 köyün de ilçemize katılmasının ardından yüzölçümü olarak da ikiye katlandık. Önümüzdeki 20 yılda da nüfusunun 1 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Şeker Fabrikası’nın Polatlı’ya taşınması konusunda yetkililerle görüştük, bu anlamda kararlılık var. Eti-Park İşmerkezi projesini de süratlice tamamlayıp hizmete açmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

KASABA ZİHNİYETİYLE YÖNETİLDİ

CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Mehmet Yula, Etimesgut’un yeni yerleşkelerle birlikte çehresinin değiştiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
“24 yıldır Etimesgut kaderine terk ediliyor. Etimesgut’u yaşanılabilir bir cazibe merkezi yapmak istiyoruz. On binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Etimesgut’ta esnaf bundan yararlanamıyor. Bu gücün dinamizmini Etimesgut’a taşınması gerektiğini düşünüyoruz. Kimse Etimesgut’un dev bir metropol olduğunun bilincinde değil. Bu da etimesgut’un kasaba zihniyetiyle yönetilmesinden kaynaklanıyor. Biz buna son vereceğiz.”

OY ORANLARI 2009 YEREL SEÇİM

PARTİ OY YÜZDE

MHP 65.589 35.0
AK Parti 64.062 34.2
CHP 50.730 27.1

Haberin Devamı

OY ORANLARI 2011 GENEL SEÇİM

PARTİ OY YÜZDE
AK Parti 108.859 47.77
CHP 69.363 30.44
MHP 38.428 16.86

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!