Umutlarının peşinden koşan bir adam

Güncelleme Tarihi:

Umutlarının peşinden koşan bir adam
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 06:38

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, anlattığı “Fark Yaratanlar” programı beşinci sezonunda da devam ediyor. Beşinci sezonun on birinci Fark Yaratan’ı “Umut Koşan” oldu.

Haberin Devamı

Umut Koşan 1981 yılında Ankara’da doğdu. Doğum sırasında kordon dolanması nedeniyle kendisine Serebral Palsi teşhisi kondu. Yaşadığı zorluklara rağmen Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Koşan, 18 yıl boyunca Birgün, Akşam, Milliyet gibi basın kuruluşlarında aktif olarak gazetecilik yaptı. 2011 yılının Kasım ayında aktif muhabirlik yaşamını sonlandırıp, Devlet Tiyatroları Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nde çalışmaya başladı. 6 ay boyunca Sivas Devlet Tiyatrosu’nda Basın Danışmanlığı yapan Koşan, hazırladığı projenin kabul edilmesiyle, Devlet Tiyatroları Bölgeler Basın Birimi Koordinatörü olarak görevlendirildi.

Haberin Devamı

Kısa adı EBİAL olan “Engelli Bireyler ve Aileleri Çalışmaları”nı başlatan Koşan,; Avrupa’daki “tecrübeyle uzman” servis modülünün Türkiye’deki ilk örneğini gerçekleştirdi. Umut Koşan kendi deneyimlerini, uzmanların bilgileri ile birleştirdi ve yola çıkarak hayata geçirdiği projede engelli bireyler ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak bir eğitim programı hazırladı. yaşadığı süreçlerin, daha önceden bire bir yaşamış ve deneyim sahibi olan kişilerce ihtiyacı olan kişilere aktarılmayı hedefliyor. sı hedefleniyor.

Haberin Devamı

Dışlama ve dışlanmanın farklı alanlarda yaşandığını ve herkesi olumsuz etkilediğini gören Koşan, bu durumu değiştirmek için de çalışmalar yürütüyor. Bireysel tecrübelerin en iyi yol gösterici olduğuna inanan Umut Koşan, aile içerisinde başlayan dışlama ve dışlanmanın, zamanla birey tarafından da içselleştirilerek, toplumsal yaşamda meşrulaştığını düşünüyor. Bunun önüne geçebilmek, engelli bireylere ve ailelerine daha iyi bir yaşam sunabilmek adına Koşan, danışmanlık hizmeti ve eğitimler veriyor., son projesinde “Engelli Bireyler ve Aileleri Çalışmaları” eğitim programını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin akademisyenleri ile açtığı sertifika programında engelli birey ve ailelerine ücretsiz aktarıyor.

Haberin Devamı

Umutlarının peşinden koşan bir adam

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!