İran'dan Erdoğan'ın Şia hakkındaki sözlerine sert tepki

Güncelleme Tarihi:

İrandan Erdoğanın Şia hakkındaki sözlerine sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 14:11

İranlı üst düzey bir din âlimi, Başbakan Erdoğan'ın bir televizyon programında 'Şia' hakkında söylediği sözlerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İran'ın önde gelen din âlimlerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Erdoğan’ın Şia hakkındaki ifadelerini “utanç verici” olarak değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, bir televizyon programında Gülen Cemaati'ni değerlendiren konuşmasında, “Bunların üç tane önemli hasleti var: Takiye, yalan, iftira. Bunlar Şia'yı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez” ifadelerini kullanmıştı.

Rasa ajansının haberine göre, Başbakan Erdoğan’ın bu sözlerini “temelsiz” olarak nitelendiren İranlı imam, “Bir ülkenin birinci adamı bilgisi olmadığı bir konu hakkında konuşuyor ve bir inanç mensuplarını suçluyorsa bu utanç vericidir ” diye konuştu.

İranlı imam, “Türkiye Başbakanı, Şiileri yalan söylemek, iftira atmakla suçlamış. Kendisine soruyorum, Şiiler kime yalan söylemiş? Kime iftira atmış” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ı takiyenin anlamını bilmemekle suçlayan Ayetullah Şirazi, Şiilere yönelik sözlerinden dolayı Erdoğan’ı kınadığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!