Veliler YGS sorularının açıklanmasını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Veliler YGS sorularının açıklanmasını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 13:15

Bilgi Edinme Kanunu kapsamından çıkan ÖSYM’nin pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorularını açıklamayacak olmasına tepkiler sürüyor. Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM’ye dilekçe göndererek, soruların açıklanmasını istiyor.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin, YGS’de çıkacak soruları açıklamayacak olmasına tepkiler sürüyor. 12. sınıf velileri, daha önce soruların uzmanlar tarafından incelendiğini ve hatalı olanların iptal edildiğini belirterek, şimdi çıkması muhtemel hatalı soruların nasıl tespit edileceğini soruyor. İstanbul’dan bir öğrenci velisi, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçe gönderdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi ÖSYM bu sene sınav sorularının yüzde 20’sini açıklayacağını duyurdu. ÖSYM bu duyuruyu eylül ayında yapmıştı ancak sınavın yaklaşması ve basında çokca yer alması dolayısıyla öğrencinin, velinin ve eğitim camiasının gündemine oturmuş durumda. Bu karara öğrenci, veli ve eğitim camiası tepkili. Çünkü ÖSYM bu kararı almakla, ‘ben her sınavda hata yapıyorum siz benim hatalarımı görmeyin’ diyor. Daha önceki sınavlarda hatalı soru çıktığında eğitimciler tespit edip soru iptal ediliyordu. Bu sınavda da çıkması muhtemel olan yanlış soru çocukların zamanını alacağı gibi nasıl tespit edilecek? ÖSYM’nin aldığı bu karar, şeffaflıktan uzak emeğe saygısızlıktır. Velilerin, tepkilerini ‘sınav sorularının tamamının açıklanmasını istiyorum, ne yaptığımı görmek istiyorum bu benim demokratik hakkımdır’ diyerek e-mail yazıp ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderelim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!