AK Parti, 4 eski bakan ile ilgili soruşturma önergesi verdi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti, 4 eski bakan ile ilgili soruşturma önergesi verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 11:13

AK Parti'li milletvekilleri, 4 eski bakan ile ilgili Soruşturma Önergesi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu.

Haberin Devamı

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve 85 milletvekilinin imzasıyla verilen Önergede, eski içişleri Bakanı Muammer Güler,eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın TBMM Başkanlığı ve AK Parti grup başkanlıklarına dilekçe sundukları belirtildi.

Eski Bakanların dilekçelerinde, "17 Aralık 2013 tarihinden itibaren yasadışı yollarla elde edilmiş veya gizlilik çerçevesinde yürütülen bir soruşturmaya ait olduğu iddia edilen bir kısım bilgilerin, yine yasalara aykırı olarak TBMM Genel Kurulu'nda ve dolayısıyla bir kısım medya organlarınca kasıtlı biçimde speküle edilerek Anayasa ile güvence altına alınan kişisel onurumuzu rencide etmeye yönelik bir ağır karalama kampanyası yürütülmektedir. Bu nedenle, gerek aziz milletimize gerekse yüce Genel Kurul'a olan hesap verme sorumluluğumuzun bir gereği olarak hakkımızdaki iddiaların TBMM tarafından kurulacak bir soruşturma komisyonu marifetiyle soruşturularak gerçeklerin ortaya çıkarılması amacıyla Anayasa'nın 100 ve TBMM İçtüzüğü'nün 107. maddesi uyarınca meclis soruşturması açılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim" şeklinde beyanda bulundukları kaydedildi.

Haberin Devamı

Önergede şöyle denildi:
"Adı geçen eski bakanlara atfedilen ve Türk Ceza Kanunu'nun yaptırıma bağlanan (görevi kötüye kullanma ile ilgili TCK'nın 257 ve nüfuz ticareti ile ilgili 255. maddeleri) ithamların soruşturulması;, adı geçen kişilerin Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan 'özel hayatın gizliliği ve korunması', 'haberleşme özgürlüğü ve gizliliği' ve 'masumiyet karinesi (lekelenmeme hakkı)' ilkeleri açısından önem arz ettiği gibi, aziz milletimize, Yüce Genel Kurul'a ve yargıya olan hesap verme sorumluluğunun da bir gereği olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenlerle adı geçen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında cezai sorumluluğu gerektirdiği iddia edilen fiillerin soruşturularak gerçeklerin ortaya çıkarılması amacıyla Anayasanın 100. ve TBMM İçtüzüğü'nün 107. maddesi uyarınca Meclis Soruşturması açılmasını arz ve teklif ederiz."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!