‘Başbuğ’u Erdoğan tutuklattı’ iddiasını Arınç’a sordu

Güncelleme Tarihi:

‘Başbuğ’u Erdoğan tutuklattı’ iddiasını Arınç’a sordu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 01:29

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’u Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tutuklattığı iddiası büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Yılmazer’ın sözlerini Meclis’e taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları sordu: “Erdoğan’a İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü tüm soruşturmaların bilgileri aktarılıyor mu? Başbakan’ın Anayasa ve yasalarda tanımlanmış böyle bir görevi var mıdır? Bu görev Resmi Gazete’de yayımlanmayan ‘Gizli’ yönetmeliklerde mi yer almaktadır, bir emniyet müdürü yıllarca soruşturma bilgilerini niçin Başbakanlığa aktararak, kimlerin tutuklanıp tutuklanmayacağını Makam’a sorar? Erdoğan, yıllarca birlikte çalıştığı ve kameralar önünde övgüyle söz ettiği Başbuğ’un tutuklanması için neden gizlice emir verdi? Başbuğ’un tutuklanması konusunu Bakanlar Kurulu’nda tartıştınız mı?”

PARALELLE BİRLİKTE

Oran, Hürriyet’e yaptığı açıklamada da, Yılmazer’in sözlerinin başından beri söyledikleri gibi Erdoğan’ın bu ağın tam göbeğinde olduğunu ortaya koyduğunu savundu. Oran, “Kameralar önünde övgüler düzerken, istihbaratçıya ‘Muhakkak tutuklansın’ demek en hafif deyimiyle ikiyüzlülüktür. 17 Aralık’ta yakınmaya başlasa da, ‘paralelle’ birlikte yürümüş, birlikte yürütmüşler yıllarca işlerini” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!