Bakan ve oğlunun Zarrab tapeleri

Güncelleme Tarihi:

Bakan ve oğlunun Zarrab tapeleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 01:29

‘BÜYÜK Rüşvet Operasyonu’nun ardından istifa eden eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile aynı operasyon kapsamında tutuklanan ve sonra tahliye edilen işadamı Reza Zarrab arasında geçtiği iddia edilen konuşmalar internette düştü.

Haberin Devamı

8 Ekim 2013 tarihinde geçtiği öne sürülen konuşmada Zarrab, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü dönemin bakanı Güler’e aktarıyor.
Konuşmada ‘Orhan’ adlı birinden bahsediliyor. Zarrab’ı MASAK’ın takip etmesine yol açan ihbarı yapan Emniyet Müdürü Orhan İnce olduğu iddia edilen ve sadece ismi geçen kişiyle ilgili konudan söz eden Zarrab “Evlat acısı gibi koydu” diyor. Güler ise Orhan İnce olduğu iddia edilen kişi ile ilgili olarak Zarrab’a, “O işi sen merak etme. O p...ge onun sana yaptığı, çektirdiğini ben ondan kat be kat burnundan fitil fitil getiririm” diyor ve küfürlerine devam ediyor. İkinci konuşmada ise Güler, Mustafa İnce isminden söz ederek kendisinin bulunduğu yerdeki (Erzincan) polis okulunda görev yapmak istediğini, bu yolla 2 gün polis okulunda diğer günler ise Ankara’da bulunabileceğini Zarrab’a aktarıyor ve Zarrab da kendisine teşekkürlerini iletiyor.
Güler’in oğlu, 17 Aralık soruşturmasında tutuklanıp yaklaşık 3 ay sonra tahliye edilen Barış Güler ile Reza Zarrab arasında geçtiği iddia edilen başka bir görüşmede ise Zarrab, ulaşımla ilgili bir sorundan söz ediyor ve Barış Güler’in bakana bunu iletmesini rica ediyor. Başka bir konuşmanın ise Muammer Güler ile oğlu Barış Güler arasında geçtiği iddia ediliyor. Konuşmada babasına Zarrab’ın İtalya’da olduğunu söyleyen Barış Güler, kurye olduğu öne sürülen Özgür Özdemir’in aldığı 200 bin dolar teslimatından söz ediliyor. Konuşmanın devamında başka bir imza işi anlatılıyor. Baba Güler, “Kardeşinin işi imzalandı” haberini iletiyor, oğul Güler de bu habere “Çok sevinecek” dedikten sonra “Sadece o mu baba” diye soruyor. Baba Güler de 3 kişi olduklarını söylüyor. Yayınlanan son konuşmanın ise Barış Güler ile Reza Zarrab ile arasında geçtiği öne sürülüyor. Güler, Zarrab’a çok önemli bir konu olduğunu ve ne zaman görüşebileceklerini soruyor. Zarrab da buna karşılık “Herhalde bizim işler çözülüyor” yanıtı veriyor ve ikili bir gün sonra buluşmaya karar veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!