Efkan Âlâ’dan Berkin Elvan açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Efkan Âlâ’dan Berkin Elvan açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 15:36

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili yeni tanıkları iddiaları için "Soruşturma başlattık. Ayrıca Burakcan'ın ölümü de araştırılıyor. Bittiği zaman açıklayacağız" dedi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, gazetecilerin sorularını cevapladı. Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili son günlerde çıkan yeni tanıkların “Polislerin doğrudan ateş ettiği” iddialarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

Efkan Âlâ’dan Berkin Elvan açıklaması
'Berkin ellerini kaldırarak...'

Bütün olayları son derece ciddi ele alıyoruz. Müfettişleri görevlendirdik soruşturma yapıyoruz. Bu ülkede hiçbir şeyin, hiçbir yanlışın üstü örtülmez. Kamuoyundan gizli tutulmaz ama bulunduğumuz yer bulunduğumuz pozisyon olayların sonucunu peşinen ilan etmeye uygun değil. Bütün imkanlarla olayları soruşturup, sonuçlandığı zamanda kamuoyunu bilgilendireceğiz. Yalnızca Berkin Elvan’ın değil ertesi gün hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu’nun ölümünü de aynı titizlikle soruşturuluyor.

Haberin Devamı

“BENİ MUHATTAP ETMEYİN”

Bakan Âlâ, dün akşam bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunun eski Polis Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in iddialarının sorulması üzerine ise “Siz gazetecilerin İçişleri Bakanı’nı muhatap edeceğiniz kişiye dikkat etmenizi ve seçmenizi istiyorum. Zaten devlet olarak gereken her şeyi yapıyoruz” dedi.

Efkan Âlâ’dan Berkin Elvan açıklaması
Dakika dakika TBMM'de tarihi fezleke oturumu

BAKAN IŞIK: KRİPTOLU TELEFONDA ZAFİYET VAR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık gazetecilerin sorularını cevapladı. Fikri Işık, TÜBİTAK’ta yapılan ilk inceleme neticesinde kriptolu telefonlarda güvenlik zafiyetine rastlandığını açıkladı. Işık yazılımı oluşturan ile sertifikayı verenin aynı kişi olmaması gerektiğini dikkat çekti. İlk incelemede güvenlik zafiyeti olduğunu ancak soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Işık arkadaşlar satır satır inceliyorlar bana söyledikleri bu incelemenin en az iki ay sürebileceği yönünde” dedi. Işık bu birimde bulunan 6 kişinin ilk etapta bunların tamamın görevden alındığını belirti. Işık ancak daha sonra iki kişinin bu olaylarla ilgisi olmaması nedeniyle başka birimlere görevlendirme yapıldığını söyledi. Diğer 4 kişi ile ilgili idari ve adli soruşturmanın ise devam etti

BAKMADAN GEÇME!