Urla'ya baharla birlikte festival geldi

Haberin Devamı

Eski takvime göre baharın gelişi olan “Mart Dokuzu”, Urla’da yüzyıllardır şenliklerle kutlanırmış. O gün eş, dost; konu, komşu; çoluk, çocuk birlikte kırlara gidilir, piknik yapılırmış.

5 yıl önce geleneksel beslenmeyi, iyi, temiz, adil gıdayı öne çıkaran ‘Doğal Sofra’ Slow Food Urla Gönüllülerinin öncülüğü ve Urla Belediyesi’nin desteği ile bu gelenek, daha geniş kesimlere ulaşıp bir festivale dönüştü.

Urlaya baharla birlikte festival geldi

Bu yıl Urla Ot Festivali 22-23 Mart tarihinde düzenleniyor. İki günlük festival programında Anadolu’nun en eski zeytinyağı işleğini ziyaretten, ‘Gıda Hakkımız’ konulu panelden konsere birçok etkinlik düzenlenecek. Ama en ilginci Özbek Köyü’nde gerçekleşecek etkinlikler…

Haberin Devamı

23 Mart Pazar sabahı Özbek köyü hanımları rehberliğinde kırlara çıkılıp, soframızda bioçeşitlik, şifa ve lezzet kaynağı yöresel otları; keklik ayağı, dede kaşı, labada, arapsaçı, kıllı kamina, çoban düdüğü vb. Ege otları tanıtılacak. Ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi bölümü öğrencileri ve Fransız Michelin yıldızlı şefler, Laurent Bouvier ve Joseph Viola, “Ege Mutfağına Yıldız Kazandırma” Projesi kapsamında Ege Otlarını yorumlayacaklar. Sonrasında ise Özbek’li hanımlar keşkek ikram edecekler. Kesinlikle kaçırılmaması gereken bu festivale katılım için slowfoodurla@gmail.com adresinden bilgi alabilirsiniz.

ANLAŞMAZLIK ÇÖZÜMÜ BALÇOVA’DA

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Anlaşmazlık Çözümü Yüksek Lisans Programına özel öğrenci olarak devam ediyorum ya, içine girdikçe ne kadar önemli ve ülkemiz için gerekli bir proje olduğunu daha iyi anlıyorum. Zaten proje de hızla yayılıyor. Şimdi de Balçova’da uygulanmaya başlayacak. Balçova Kaymakamlığı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile D.E.Ü. İşletme Fakültesi Anlaşmazlık Çözümü Araştırma ve Uygulama Merkezi (AÇMER) Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile “Anlaşmazlık Çözümü, Müzakere ve Arabuluculuk” Programlarının Balçova ilçesinde 2014-2017 yılları arasında uygulanması kabul edildi. Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, AÇMER Müdürü Prof. Abbas TÜRNÜKLÜ, Müdür Yardımcısı Dr. Cemile ÇETİN, Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Bölümünden sorumlu Şube Müdürü Ferda SARIYER ve Balçova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü temsilen Müdür Yardımcısı Yunus Başkurt’un katılımıyla gerçekleşen tören Balçova Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşti. Darısı diğer ilçelerimizin başına...

Haberin Devamı

Urlaya baharla birlikte festival geldi

Yazarın Tüm Yazıları