'Babalarımızın işleri elinden alınmasın'

Güncelleme Tarihi:

Babalarımızın işleri elinden alınmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 14:17

MUĞLA’daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine tepki dün CHP mitinginde de yaşandı. Kılıçdaroğlu'nu karşılayan maden işçilerinin iki çocuğu "Babalarımızın işleri elinden alınmasın" dedi.

Haberin Devamı

2 Mart’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı konuk eden Muğla, Dün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu miting alanı girişinde özleştirmeye karşı yaklaşık bir yıldan bu yana direniş gösteren enerji ve maden işçilerinin iki çocuğu karşıladı. Başlarına baretlerini giyen direnişin çocuklarından birinin üzerinde Maden-İş Sendikası’nın diğerinde ise TES-İŞ Sendikası’nın önlüğü vardı.

“Babalarımızın işleri elinden alınmasın” diyen Yasin Asar ve Mesut Zayit Balcı adındaki direnişin iki çocuğu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çiçek verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi, eski garaj alanın da konuştu. Başbakan Recep Erdoğan’ın mitingine alınmayan ve bunu yürüyüşe geçerek protesto eden Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerinin özelleştirmesine karşı aylardır direniş gösteren enerji ve maden işçileri, CHP’nin miting alanına girdiler.

Haberin Devamı

Alana Özelleştirme karşıtı pankartlarını asan işçiler, “her yer yatağan her yer direniş” sloganı attılar. Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,” size söz veriyorum. CHP iktidarında Yatağan Termik Santrali özelleşmeyecek” dedi.

CHP’nin Miting alanına insanlar dört ayrı giriş noktasından alındı. Bayanların ayrı, baların ayrı noktasından miting alanına alınılmasına CHP’liler, “ biz haremlik selamlık değiliz. Bize haremlik selamlığı hatırlatmayın” diyerek polislere tepki gösterdiler. CHP’nin dünkü Muğla mitinginde, Güvenlik görevlilerin dışında güvenliğini CHP Gençlik kolları yerine Muğla Belediyesi’nin işçileri koruduğu görüldü.

“CHP Gençlik kolları görevli” kartları taşıyan gençler barikatın dışında yer alırken, Muğla Belediyesi tarafından yerleştirilen CHP Güvenlik yazan işçiler ise, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşacağı Platformu’nun yanında yer aldılar.
CHP’nin Muğla mitingine Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Yakup Akkaya ile CHP Gençlik kollar Genel Başkanı İrfan İnan Yıldız Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na eşlik etti. CHP’nin mitingine 30 bin katılım olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!