Karakaya: Afişleri Büyükşehir ekipleri indiriyor

Güncelleme Tarihi:

Karakaya: Afişleri Büyükşehir ekipleri indiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 01:36

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, Ankara'da gece astıkları afiş ve görsellerin, sabah Ankaralı görmeden, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince indirildiğini iddia etti.

Haberin Devamı

MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından, İl Genel Meclis üyelerinin görevlerinin sona ermesi nedeniyle düzenlenen programda konuşan Karakaya, 17 Aralık'tan sonra MHP'ye yönelişler olduğunu, bu artışı engellemek için bazı girişimlerde bulunulduğunu söyledi. Son günlerde yayımlanan anketleri eleştiren Karakaya, şöyle devam etti:
"Bizim elde ettiğimiz sonuçlar her ne kadar yalan yanlış, düzmece kamuoyunu yönlendirmeye yönelik anketlerle insanlar kandırılmaya çalışılsa da bir gerçek vardır ki taşranın ve köylerin büyükşehir seçim çevresine alınmasıyla MHP'nin büyükşehirdeki iddiası daha da artmıştır. Bugünlerde anket yayınlayanlar var. Biz, bu anket yayınlayanları biliyoruz, neye ne şekilde hizmet ettiklerini de biliyoruz. 2009'da da bunlar anketler yayınladılar. Anlı şanlı anket firmaları, yöneticileri, sahipleri kasıla kasıla televizyon ekranlarından anketler yayınladılar. 2009'da MHP'nin yüzde 13'ü geçemeyeceğini söyledi birisi ama yüzde 27 sonuç aldık. Anlı şanlı, bugünlerde anket açıklayan bir tanesi de yüzde 15 açıkladı ve yüzde 27 alındı. Sapma, yüzde 100'ün üzerinde."

Haberin Devamı

YARIŞI CHP İLE GÖKÇEK ARASINDA GÖSTERMEK İSTİYOR

Kıt kanaat bütçelerle astıkları bayrakların sabah indirildiğini savunan Karakaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in MHP'nin bayraklarının toplatılması için zabıta ekiplerine talimat verdiğini ileri sürdü. Karakaya, şu ifadeleri kullandı:
"Ankara'da gece astığımız afişleri, her türlü görseli, sabah Ankaralı görmeden, Büyükşehir Belediye ekipleri indiriyor. Önde polis gidiyor, arkasında Büyükşehir Belediyesinin ekipleri gidiyor, kamyonları, onun da arkasında 200 kişilik silahlı ve bereli, kar maskeli insanlarla sabaha kadar afişler toplanıyor. Bu toplanırken CHP'nin bayrak ve onun adayına ait afişlerine dokunulmuyor. Nedir mesele? Yarışın ikili olduğunu sokakta hissettirmektir, mesele. Yarışın ikili olması kimin işine yarıyor? Yarışı CHP ile Melih Gökçek arasında göstermek, Melih Gökçek'in işine geldiği için karşısına CHP'yi alarak bu işin içerisinden sıyrılmak istiyor. Tüm çalışmaların, gayretlerin arkasında yatan şey, bu."
Karakaya, MHP'nin bayraklarının toplatılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu, olaylara ilişkin ellerinde görüntüler olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!