Meclis'te fezleke günü

Güncelleme Tarihi:

Mecliste fezleke günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 12:33

TBMM bugün, dört eski bakan hakkındaki fezlekeleri görüşmek üzere toplanacak. Saat 15.00'de başlayacak TBMM Genel Kurul toplantısının hemen başında iktidar ve muhalefetin "yoklama stratejileri" hayata geçirilecek.

Haberin Devamı

Mecliste fezleke günü
CHP'nin girişimiyle MHP ve BDP'nin de desteğini alarak TBMM'nin yeniden toplanmasını sağlayan muhalefetin ilk hedefi "toplantı yeter sayısı" olan 184 kişiyi bulmak.

CHP toplantıya Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil "tam kadro" katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise seçim çalışmaları nedeniyle toplantıya katılmayacaklar.

AK PARTİLİ VEKİLLER KULİSTE BEKLEYECEK

TBMM Genel Kurul toplantısı için öncelikle yoklama yapılacak. Yoklama sırasında AK Partili vekiller kuliste oturup yoklamaya katılmayacak. Ancak muhalefetin 184 vekili bulduğunun ortaya çıkması halinde Genel Kurul salonuna girerek görüşmelere katılacaklar.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA NE OLACAK?

TBMM'deki bugünkü toplantıda dört eski bakan, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında mahkemenin gönderdiği fezlekeler ele alınacak.
Ancak iktidar ile muhalefet arasında fezlekelerin ne kadarının okunacağı konusunda da görüş ayrılığı var.
Muhalefet, milletvekillerinin dört eski bakan hakkındaki iddialar konusunda bilgi sahibi olması için en azından fezlekelerin içeriğine ilişkin savcının özetinin okunmasını istiyor.
CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi yaptığı açıklamada, taleplerinin 300 sayfaya yakın fezlekenin okunması değil, ancak savcının iddialara ilişkin yaklaşık 4 sayfalık özetinin okunması olduğunu söyledi.
AK Parti ise toplantıda sadece fezlekelerin TBMM'ye ulaştığına ilişkin bilginin verilip, Meclis'in yeniden tatil edilmesini istiyor.

SORUŞTURMA ÖNERGESİ VERİLECEK Mİ?

Fezlekelerin okunmasının ardından gündeme gelebilecek bir sonraki aşama, TBMM'de dört eski bakan hakkında bir soruşturma komisyonu kurulması.
Soruşturma komisyonu kurulması için 55 milletvekilinin talebi yeterli oluyor.
Muhalefet, soruşturma komisyonunun kurulup kurulmayacağına karar verilebilmesi için, milletvekillerinin fezlekeler hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini savunuyor.
CHP'li Hamzaçebi bu konuda da, basın haberleriyle soruşturma önergesi vermenin "uygun olmayacağını", bunun için en azından savcının fezlekelere ilişkin özetlerinin TBMM'de okunmasını istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!