Kraliçe onuruna davet verdi

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe onuruna davet verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 11:14

Danimarka’daki temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunisa Gül, Kraliçe Margrethe’nin onuruna dün akşam Dangletere Oteli’nde akşam yemeği verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kraliçesi II. Margrethe'i kapıda karşıladı.

GÜL'ÜN DANİMARKA ZİYARETİ DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Gül’ün Dangletere Oteli’nde verdiği yemeğe, Kraliçe Margrethe, eşi Prens Henrik, Veliaht Prens Frederik, Prenses Mary, Prens Joachim, Prenses Marie Başbakan Helle Thörning Schmidt, Başbakan Yardımcısı Margrethe Vestager, saray yönetiminin yanı sıra, Türk ve Danimarka toplumunun önde gelen isimleri katıldı. Gecede sahneye çıkan Fatih Erkoç, ’Ott Wieling’ isimli eski bir bahçıvan şarkısını Danca seslendirdi. Fatih Erkoç’a salonda bulunan Danimarkalılar da eşlik etti ve uzun süre alkışladılar.

17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk soruşturması ardından Türkiye’de yaşanan hukuksuz uygulamaları protesto eden bir grup Türk, Cumhurbaşkanı Gül’ün II. Margrethe’i otel girişinde karşıladığı sırada slogan attı; pankart açtı.

Haberin Devamı

GÜL: İSTANBUL'DA BİSİKLET KULLANMAK ZOR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danimarka’daki temasları çerçevesinde Novonordisk firmasının fabrikasını ziyaret etti.

Kraliçe onuruna davet verdi

Galoş ve steril kıyafet giyen Abdullah Gül ve beraberindekiler, Novonordisk firması başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Lars Rebien Sörensen'den brifing aldı.

Daha sonra fabrikadaki insülin üretim merkezini gezen Gül, buradaki yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Gül, fabrika ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Novonordisk CEO'su Lars Rebien Sörensen'in, kendisine diyabet hastalığına yakalanıylmamasında bisiklet kullanmanın büyük önem taşıdığını söylediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki ülkenin kültürlerinin farklı olduğunu, bu kapsamda İstanbul'da bisiklet kullanmanın Danimarka'ya göre daha zor olacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!