TÜİK bürosuna saldırı: 7 ölü

Güncelleme Tarihi:

TÜİK bürosuna saldırı: 7 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 04:08

Türkiye İstatistik Bürosu'nun Kars bürosunda dün sabah mesai saatinin başlamasının ardından katliam yaşandı. Kurum çalışanı altı kişi öldürüldü. Katliamı yapan kişinin daha önce TÜİK'te çalışan bir sosyolog olduğu ortaya çıktı. Sosyolog Veysi Erim’in tabancasından çıkan kurşunla karnından yaralanan Sekreter Neslihan Çelik Koca yaşanan dehşeti anlattı.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu Bürosu'nun Kars'taki bürosu dün sabah bir saldırının hedefi oldu. Sabah mesai saati başladığında büroyu basan bir kişi ve büroda bulunan altı kişiyi kalaşnikof ile öldürdü ve ardından intihar etti. Bir kişi halen yaralı, hayatını kaybedenler arasında kurum müdürü Mehmet Tolon da bulunuyor.

YARALI KURTULAN SEKRETER DEHŞETİ ANLATTI

Sosyolog Veysi Erim’in tabancasından çıkan kurşunla karnından yaralanan Sekreter Neslihan Çelik Koca, Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Evinde istirahat eden Neslihan Çelik Koca, yaşadıklarının sadece bir bölümünü hatırlayabildiğini anlattı. Gözyaşları arasında konuşan Neslihan Çelik Koca, olayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Veysi Erim, uzun süre raporluydu. Sürekli izin alıyordu. Sürekli tayin istiyordu. Müdür beyin tayinini yapmadığını düşünüyordu ve bu nedenle husumeti vardı. Sabah geldi ve müdür beyle görüşmek istedi. Ben de telefonla konuştuğunu biraz beklemesini söyledim. İçeriye girmeye çalışınca oda kapısının kolunu tuttum. Saçımdan tutarak beni yere attı ve belindeki tabancayı çıkardı. Tabanca ile önce müdüre, daha sonra yanındaki Ahmet Onur Banker’e ateş etti. Silahı almak için arkadan sarıldım. Silah yere düştü tekrar saçımdan tutup yere attı. Silahı bana doğrulttu, sıkacağı sırada tekme attım, sendeledi. Dışarı çıkarken Ramazan Haydar’a kaç dedim. Ama ona da ateş etti. Geri döndü tekrar müdüre ve Ahmet’e ateş açtı."

KATLİAM BURADA YAPILDI - FOTO GALERİ

TÜİK bürosuna saldırı: 7 ölü


BİNA BOŞALTILDI HERKES ŞOKTA

Şu anda olay yeri inceleme kipleri incelemelerini sürdürüyor. Dışarıdaki panik devam ediyor. Kars'ta ilk defa böyle bir olayın yaşanması nedeniyle, Kars sakinleri olayını henüz üstünden atamadı. Yirminin üzerinde personel dışarı çıkartıldı. TÜİK'te çalışanların yakınları olayın meydana geldiği Atatürk Caddesi'ne koştu.

Haberin Devamı

Ceza alan memur katliam yaptı
Kars’ta meydana gelen olayın, müfettiş soruşturması sonucu ceza alan bir memurun cinnet getirmesi nedeniyle yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre bir yıldır TÜİK Kars bölge müdürlüğünde çalışan memur hakkında bir süre önce soruşturma açıldı. Bu soruşturmada memura ceza verildi. Bu nedenle bölge müdürü ile tartışan memurun, önce mesai arkadaşlarını rehin aldığı, bir süre sonra da hepsini öldürerek intihar ettiği bildirildi. Rehine olayına karşı özel harekat timleri olay yerine gittiğinde 7 cesetle karşılaştı.

KARS VALİSİ: SOSYOLOG OLARAK ÇALIŞIYORDU

Haberin Devamı

Kars Valisi Eyüp Tepe saldırının terör olayı olmadığını belirtirken şu açıklamayı yaptı: "Olayın terör saldırısıyla ilgisi yok. Saldırganın kimliği Veysi Erin. TÜİK'te sosyologolarak görev alıyordu. Altı kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş"

"ÖNCE MÜDÜRÜ REHİN ALMIŞ"

Kars Belediye Başkan adayı Naif Alibeyoğlu, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada eylemi gerçekleştiren kişinin daha önce çalışan bir kişi olduğunu ifade ederek “Psikolojik sorunları olduğu ifade ediliyor. Kısa bir süre önce Diyarbakır’a gidiyor ve beraberinde silah getiriyor. Önce müdürü rehin alıyor. Sağa sola ateş açıyor. 6 kişiyi öldürüyor daha sonra da kendisi intihar ediyor. Çok sayıda yaralı da var” dedi.

Haberin Devamı

TÜİK'TEN AÇIKLAMA

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Veysi Erim 'in çalışan 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar ettiği olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Kars Bölge Müdürlüğümüzde 19.03.2014 tarihinde üzücü bir olay meydana gelmiştir. Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir. Kamuoyuna üzüntü ile duyurulur. "

KARS VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Kars Valiliği TÜİK Binasına silahlı saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “19 Mart 2014 Çarşamba günü TUİK Bölge Müdürlüğünde çalışan Veysi ERİM saat 08.30 civarında Bölge Müdürlüğü binasına gelerek Bölge Müdürlüğünde çalışan 5 kişi ve Bölge Müdürünü Glock marka tabanca ile öldürdükten sonra intihar etmiştir. Ayrıca olay esnasında kurumda bulunan 1 çalışan yaralanmış olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Veysi ERİM, TUİK Bölge Müdürlüğünde Sosyolog kadrosunda çalışan memur olup, psikolojik sorunları ile ilgili tedavi görmekteydi. Bu vahim olayın herhangi bir siyasi ve terör olayı ile ilgisi olmayıp, psikolojik tedavi gören Veysi ERİM’ in cinnet halinde olayı gerçekleştirdiği değerlendirilmektedir. Görev başında şehit olan personellerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diler, yaralı olan personelimize acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi

BAKAN YILMAZ TÜİK SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kars'ta 7 kişinin hayatını kaybettiği TÜİK binasındaki saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, saldırıyı yapan kişinin daha önce hakkında soruşturma yürütüldüğünü ancak işten çıkarılmadığını söyledi.

Geceyi Van'da geçiren Kalkınma Bakanı Yılmaz, otel çıkışında açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, saldırganın psikolojik sorunları olduğunu ve sürekli rapor alarak işe gelmediğini söyledi. Bakan Yılmaz, "TÜİK çalışanı. Hakkında soruşturma yürütülmüş bir kişi. Muhtemelen psikolojik sıkıntıları olan bir kişi. Bu acı hadise yaşandı. Hakkında işten çıkarma gibi bir durum söz konusu değil. İlk aldığımız bilgilere göre 'kademe ilerlemesi cezası' verilmiş." dedi. Bakan Yılmaz, yapılan açıklamanın ardından helikopterle Kars'a gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!