Yeni mideyle anne çorbası

Güncelleme Tarihi:

Yeni mideyle anne çorbası
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 01:30

ABD’de mide, pankreas, incebağırsak ve bir kısım kalınbağırsağı değişen Refiye Yılmaz, Tekirdağ’a döndü. Refiye, “Artık annemin çorbalarını içebiliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yakalandığı I ‘Gardner Sendromu’ yüzünden iç organlarını tümör saran ve bu yüzden bebek mamaları ile beslenen Tekirdağlı Refiye Yılmaz (25), 1 yıldır tedavi için bulunduğu ABD’de 4 ayrı organ nakli yapıldıktan sonra hava değişimi için 2 haftalığına dün Türkiye’ye döndü.

1 MİLYON DOLAR BAĞIŞ

Ev ve yol masrafları Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanan, yardım kampanyalarında toplanan 1 milyon dolar ile de ABD’deki Miami Jackson Memorial Hastanesi’nde tedavi edilen Refiye, yurda dönerken “Artık annemin çorbalarını içebiliyorum. Bana yeni bir mide yaptılar” dedi. Geçen yıl nisan ayından bu yana ABD’de organ nakli uzmanı Dr. Akın Tekin’in gözetiminde tedavisine devam edilen Refiye, son sağlık durumunu Hürriyet’e şöyle anlattı:

‘6 AY ÖMRÜN VAR’ DEDİLER

Haberin Devamı

“8 ay hastanede yattım. 3 önemli ameliyat ile 4 organım değişti. Türkiye’deyken bu ameliyatları geçirmezsem 6 ay ömrümün kaldığını söylemişlerdi. Eskiye göre çok çok iyiyim. Artık, annemin yaptığı çorbaları içebiliyorum. Bana yeni bir mide yaptılar. Hava değişimi için 2 haftalığına Türkiye’ye geliyorum. Midemde tekrar dikilmesi gereken bağırsaklar var. İki böbreğimden biri çalışıyor. Bir gün iyi, bir gün kötüyüm. Ama, bir zararı yok.”

Kesin dönüş bu yaz

JACKSON Memorial Hastanesi’nde 14 Ağustos’ta mide, pankreas, ince ve bir kısım kalın bağırsak dahil olmak üzere multi-organ naklini başarıyla yaptıklarını anlatan Dr. Akın Tekin, Refiye’nin muhtelemen bu yaz Türkiye’ye kesin dönüş yapabileceğini söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!