Polis müdüründen ilginç iddialar

Güncelleme Tarihi:

Polis müdüründen ilginç iddialar
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 01:30

ERGENEKON, Balyoz, odatv ve KCK gibi önemli soruşturmalar sırasında İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden sorumlu olan eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, iki hafta önce Silivri Cezaevi’nden tahliye olan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın istediğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Odatv davasından sonra görevinden alınarak polis başmüfettişliğine atanan ve geçen ay emekli olan Yılmazer, dün akşam Bugün TV’de şunları söyledi: “Ergenekon’un tüm safhalarını operasyon öncesi Başbakan ile görüştüm, bilgi verdim. Hep destekleyici oldu. Odatv soruşturması Başbakan’ın talimatı üzerine başlatıldı. Ergenekon’un bütün safhalarını en ince ayrıntılarına kadar Başbakan’a bildirdim.

TALİMAT BAŞBAKAN’DAN

İlker Başbuğ dosyası Başbakan’a her seferinde arz edildi. Adalet Bakanı ve Başsavcıvekili ile Başbakan görüştü. Başbakan tutuklansın talimatı verdi. Başbakan’dan perspektif almadan hiçbir KCK operasyonu yapılmadı. Operasyonun tüm bilgilerini Başbakan’a aktardım, talimatını uyguladım. Tutuklamalar onun bilgisi dahilinde yapıldı. KCK soruşturmasında suça karışmış MİT’çileri yakaladık. Başbakan’a da bilgi verdim. MİT bilgi vermiyordu. 25 canlı bombayı İstanbul sokaklarında yakaladık. Şiddet eylemleri yapanların MİT ile ilişkisine rastladım. MİT biliyor ama bize bilgi vermiyor. 7 Şubat’a kadar, KCK operasyonlarından Başbakan’ın bilgisi ve talimatı vardı. Uyguladık. Ama benim ne yapıp yapmadığım o dosyalarda var. Emredersiniz efendimci olmadım.” Tutuklu eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Ali Fuat Yılmazer hakkında “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabında “Cemaatin Emniyetteki imamı” olarak yazmıştı. Yılmazer’in açtığı tazminat davası ise reddedilmişti.

Haberin Devamı

ŞİKE DAVASI

Şike davası tesadüfi delillerle yapılmış bir soruşturmadır. Başbakan şike operasyonuyla ilgili tüm safahati biliyordu. Cemaatten bir perspektif gelmesi gibi bir şey yoktu. Şike'de Fenerbahçe 'yi hedef almak gibi bir şey yoktu. Özellikle bir camia hedef alınmış olduğunu sanmıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!